TP-Link a prezentat la IFA 2023 cele mai noi dispozitive compatibile Wi-Fi 7 si gama sa dedicata smart home

București, 5 septembrie 2023 – TP-Link®, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, a participat la târgul internațional de tehnologie IFA Berlin, ediția 2023, acolo unde a prezentat cele mai noi dispozitive compatibile cu standardul Wi-Fi 7 din portofoliul companiei, precum și cele mai performante gadgeturi smart home.

„Participarea noastră la târgul internațional de tehnologie IFA Berlin a devenit deja o tradiție, iar anul acesta a fost cel de-al zecelea în care am adus în atenția presei și a utilizatorilor dispozitive de ultimă generație, atât din domeniul business, cât și din rândul echipamentelor smart home, compatibile cu standardele viitorului. Pentru noi, IFA Berlin este un eveniment sinonim cu inovația, principiu care face parte din ADN-ul companiei noastre și datorită căruia reușim să prezentăm în fiecare an noi dispozitive inovatoare”, a declarat Simona Nijnic, Sales Director TP-Link România.

O casă inteligentă și performantă, cu tot mai multe dispozitive smart

TP-Link a prezentat la IFA 2023 cele mai noi adiții în gama sa smart home, un portofoliu vast, aflat în continuă expansiune și în care s-au adăugat recent produse precum aspiratoarele smart Tapo RV30 și Tapo RV30 Plus, care au fost expuse pentru prima dată în cadrul târgului. Acestea sunt disponibile și în România și marchează un moment foarte important pentru gama smart home a TP-Link, din ce în ce mai complexă și mai versatilă.

Flagship-ul seriei este Tapo RV30 Plus, un aspirator robot care înglobează diverse funcții precum cele care au la bază senzori LiDAR și Gyro pentru navigare, reprezentând „creierul” aspiratorului robot, care îl ajută să navigheze fără a rămâne blocat sau fără a se răsturna. Aspiratorul este echipat cu un sistem inteligent de întoarcere la bază atunci când sacul este plin, iar dock-ul smart de golire automată are o putere de absorbție de 27000Pa și o capacitate de colectare de 4L. La IFA 2023 a fost expus și modelul Tapo RV30, un aspirator robot cu mop și sistem dual de navigație LiDAR & Gyro, care permit aspiratorului să mapeze locuința pentru a evita curățarea repetată sau omiterea totală a unei zone, chiar și în condiții de iluminare slabă. Cu o putere de aspirare de 4200Pa, acesta îndepărtează murdăria din locurile greu accesibile, lăsând podelele și covoarele curate, iar mopul integrat dispune de 3 niveluri de putere pentru o curățare eficientă a podelelor.

La standul TP-Link a putut fi descoperit un întreg ecosistem dedicat casei inteligente, al cărui element central este hub-ul inteligent cu difuzor Tapo H100, ce acoperă toată suprafața locuinței, păstrând dispozitivele mereu conectate prin rețeaua Wi-Fi.  Un aspect esențial al hub-ului Tapo H100 este consumul de energie semnificativ redus, realizat la conectarea dispozitivelor smart, folosind protocolul low-power wireless, comparativ cu protocolul Wi-Fi, permițând senzorilor alimentați de baterie să aibă o durată de viață de 10 ori mai mare decât dispozitive care folosesc Wi-Fi. De asemenea, hub-ul poate controla până la 64 de dispozitive Tapo conectate.

O combinație bună, împreună cu hub-ul inteligent, o constituie senzorul de mișcare inteligent Tapo T100, care are o rază mare de detecție, de până la 7 metri, la un unghi de 120 grade.  Alarma de 90dB a hub-ului Tapo H100 se coordonează cu senzorul pentru a îndeplini și funcția de securitate atunci când acesta detectează mișcare. Într-un mod similar, senzorul de contact Tapo T110 și hub-ul inteligent Tapo H100 funcționează foarte bine împreună. Senzorul de contact monitorizează și detectează atunci când ferestrele sau ușile sunt deschise sau închise și trimite notificări pe telefon. De asemenea, se poate programa în așa fel încât, atunci când utilizatorii ajung acasă, senzorul să declanșeze luminile Tapo.

Din gama smart home au fost lansate în România și dispozitive precum Tapo T315, senzor de temperatură și umiditate cu ecran, sau Tapo S200D, buton smart ce permite controlarea altor dispozitive Tapo prin setarea de Smart Actions.

Conectivitatea viitorului, cu dispozitivele TP-Link

Primele dispozitive compatibile Wi-Fi 7 au putut fi văzute anul acesta la standul TP-Link de la IFA Berlin. Acestea sunt dedicate atât consumatorilor casnici, cât și mediului enterprise, compania extinzând astfel gama sa de produse ce oferă viteze extraordinare, pentru conectivitate de top.

Printre produsele-vedetă din această gamă se numără routerul Archer BE900, un router compatibil Wi-Fi 7  care oferă o conexiune puternică, inclusiv prin cablu, touchscreen și ecran LED ușor de utilizat. Acesta le permite dispozitivelor să ruleze la viteză maximă, iar utilizatorii se pot bucura de streaming 4K/8K fluent, jocuri captivante AR/VR și viteze de descărcare incredibil de rapide. Cele 12 antene poziționate optim împreună cu tehnologia Beamforming oferă mai multă capacitate, conexiuni mai puternice și mai fiabile și asigură mai puține interferențe.

Tot la standul TP-Link de la IFA Berlin vizitatorii au putut vedea sistemul mesh Wi-Fi 7 tri-band Deco BE85, un dispozitiv care asigură acoperire extinsă în întreaga locuință și eficiență maximă, datorită Multi-Link Operation (MLO) ce le permite dispozitivelor-client să transmită și să primească date pe diferite benzi de frecvență și canale, pentru a crește throughput-ul, a reduce latența și pentru a îmbunătăți fiabilitatea. Sistemul mesh dublează lățimea de bandă și permite mai multe transmisii simultane de date, la cele mai rapide viteze posibile și funcționează în banda de 6 GHz, minimizând congestia rețelei. Acesta poate oferi o acoperire de sute de metri pătrați în toată locuința prin formarea unei rețele Mesh Wi-Fi alături de alte unități Deco.

Matter: O nouă epocă pentru locuințele smart

În cadrul expoziției a fost prezentată și priza smart Tapo P100M, prima dintr-o lungă serie de dispozitive compatibile cu tehnologia Matter pe care TP-Link le va lansa în perioada următoare.

Ce este Matter? Acesta este un standard open-source unificat pentru conectivitatea dispozitivelor IoT. Matter permite dispozitivelor smart și platformelor din diferite ecosisteme să lucreze împreună, având potențialul de a duce experiența locuințelor inteligente la următorul nivel. Din perspectiva consumatorilor, în primul rând, Matter va ușura procesul de achiziție și utilizare a dispozitivelor inteligente.

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

*Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q4, 2022

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitează www.tp-link.com/ro sau urmărește-ne pe:

Facebook: www.facebook.com/TPLinkRomania

Instagram: www.instagram.com/tplinkromania/

TikTok: www.tiktok.com/@tplink_romania

YouTube: www.youtube.com/TPLinkRomania

LinkedIn: www.linkedin.com/company/tp-link-romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *