Dyson lanseaza cel mai puternic aspirator fara cablu HEPA – capteaza particule de pana la 0,1 microni si virusuri

Minus Airflow, minus dirt, minus dust, without Airflow, without dirt, without dust,

Primul aspirator Dyson care dispune de motorul Hyperdymium de ultimă generație,  cu rotații de până la 135.000 rpm, și putere de aspirație de neegalat

București, 4 septembrie 2023: Dyson lansează aspiratorul Dyson Gen5detect™, cel mai puternic aspirator fără cablu, cu un nou motor Hyperdymium de generația a cincea, pentru a oferi o aspirație puternică de neegalat. Aparatul dispune de un sistem de filtrare HEPA complet sigilat, conceput pentru a capta 99,99% din particule de până la 0,1 micronii, la fel de mici precum viruși. Un nou cap de curățare Fluffy Optic™ a fost reproiectat, aspirând de două ori mai multă cantitate de praf microscopic pentru o luminozitate și o rază de acțiune sporite – astfel încât suprafața de curățat să fie mult mai vizibilă.

Motor Hyperdymium de ultimă generație, de nouă ori mai puternic decât un motor de Formula 1

otorul este mai mic, mai rapid și mai puternic decât predecesorul său, rotind la 135.000 rpm – de până la nouă ori mai rapid decât un motor de Formula 1. Această putere permite aspiratorului Gen5detect™ să aibă cea mai mare putere de aspirare față de orice aparat fără cablu Dyson, capabilă să capteze virușii din casă. Inginerii au construit acest motor în jurul unui arbore mai scurt și au combinat mai multe părți într-una singură, permițând un format mai compact, plasat într-un cadru turnat cu precizie pentru a asigura o eficiență maximă a puterii.

Filtrare HEPA pentru întreagul aparat – astfel încât praful și particulele de viruși să rămână prinse în coș

 Dyson Gen5detect™ dispune de cel mai avansat sistem de filtrare HEPA pentru întregul aparat fără cablu de la Dyson. Mașina este complet etanșă, permițând ca numai aerul murdar să treacă prin filtru, expulzând aer mai curat în încăpere.

1,9 m de mediu de filtrare pliat de 145 de ori captează 99,99% dintre particulele potențial dăunătoare până la 0,1 microni.

James Dyson, fondator și inginer șef la Dyson, spune:

„Gen5detect definește următoarea generație de tehnologie de curățare Dyson. Combinația dintre tehnologia de iluminare a prafului, numărarea și dimensionarea particulelor de praf, noul motor inovator și filtrarea HEPA pentru întregul aparat, vă permite să obțineți cea mai profundă curățare vreodată.”

Charlie Park, vicepreședintele Floorcare la Dyson, spune:

„Cel mai bun filtru nu poate oferi aer curat dacă există posibilitatea ca aerul murdar să iasă din aparat – așa că inginerii noștri au lucrat din greu pentru a se asigura că toate aspiratoarele Dyson au o filtrare integrală a mașinii. În aspiratorul nostru Gen5detect, am făcut un pas mai departe cu filtrarea HEPA pentru a ne asigura că și particulele de virus de până la 0,1 microni rămân în aparat.”

Iluminare de două ori mai puternică = fără praf invizibil

Studiul Dyson Global Dust din 2022 a arătat că 95% dintre oameni fac curățenie la fel de mult, dacă nu mai mult decât cu un an în urmă, pentru a se asigura că locuințele lor rămân spații curate și sănătoase, ca urmare a pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, conform Studiului Global al Prafului realizat de Dyson, 40% dintre oameni sunt motivați să curețe doar atunci când este cu adevărat necesar sau când se poate observa praf și murdărie pe podea, comparativ cu 33% în 2020.

Introdusă în 2021, tehnologia de iluminare a prafului Dyson a fost dezvoltată pentru a permite proprietarilor să vadă particulele microscopice care se ascund în casele lor. Aceasta înseamnă că praful ascuns de pe suprafața podelei, care altfel este invizibil cu ochiul liber, poate fi văzut folosind o rază de lumină.

Aspiratorul Gen5detect™ este dotat cu un cap de curățare Fluffy Optic™ reproiectat care produce de două ori mai multă lumină, pentru a dezvălui orice urmă de praf de pe podea. Inginerii Dyson au proiectat noua sursă de lumină pentru a fi poziționată cât mai jos posibil în capacul capului de curățare Fluffy Optic™, proiectând o rază de lumină spre particulele de pe podea. Aceasta a fost o provocare uriașă de proiectare – să fie potrivită optica, placa de circuit imprimată (PCB) și soluțiile termice într-un spațiu mic, fără a compromite ridicarea aspiratorului.

Nouă interfață cu utilizatorul, software-ul avansează – acum vă arată când camera dvs. este curată

Inspirându-se din modul în care tehnologia de iluminare Dyson a schimbat modul în care oamenii curăță, Dyson Gen5detect™ introduce o interfață de utilizator (UI) complet reproiectată, care le arată utilizatorilor în timp real când suprafața lor este curată. Un senzor piezo folosește senzorul acustic pentru numărarea și clasificarea dimensiunilor particulelor. Barele de pe ecranul LCD se înalță și coboară, în funcție de volumul particulelor care sunt îndepărtate în timp real – astfel încât deținătorii să știe când să continue curățarea sau să petreacă mai mult timp într-un anumit loc.

Pe lângă actualizările software ale interfeței, pentru motorul Gen5 a fost nevoie ca inginerii să dezvolte un nou software pentru monitorizarea și controlarea vitezei, puterii și temperaturii motorului – acest lucru funcționează mână în mână cu noua interfață, dându-le deținătorilor posibilitatea să rezolve potențialele probleme și să-și întrețină singuri aspiratoarele.

Chunrui Zhang, șeful Software Embedded la Dyson, spune:

„Software-ul joacă din ce în ce mai mult un rol esențial pentru Dyson – atât în ​​funcționalitatea internă a aspiratoarelor noastre, cât și în informațiile furnizate deținătorului. Aspiratorul Gen5detect are nu doar cel mai avansat sistem de gestionare software fără cablude la Dyson, însă are și capacitatea de a-i  ține la curent pe utilizatori referitor la procesul de curățare în timp real.

Alte caracteristici importante ale aspiratorului Dyson Gen5detect™

  • Accesoriu pentru înlăturarea prafului și pentru pătrunderea în crăpături: Aparatul se transformă în cel mai puternic aspirator portabil din portofoliul Dyson. În interiorul mâneruluieste ascuns un instrument de curățare a prafuluicare pătrunde în crăpături, pentru a economisi timp față de curățarea podelei cu dispozitive folosite manual.
  • Control cu un singur buton: Are un buton de pornire în locul declanșatorului clasic, pentru o curățare mai confortabilă, continuă. Acest lucru permite, de asemenea, utilizatorilor să schimbe mâinile în timp ce se deplasează printre obstacole, facilitând curățarea.
  • Baterie fade-free, cu multă energie: până la 70 de minute de utilizare, cel mai lung interval pe care l-a avut vreodată un aspirator fără cablu Dyson. Zece celule de litiu-ion cu densitate energetică asigură o aspirație puternică, fade-free.
  • Curățări intense: Cel mai puternic aspirator fără cablu – cântărește 3,5 kg și vine cu un coș de 0,77 L.
  • Golire ușoară, fără atingere: Coșul drept și subțire are un mecanism de evacuare cu un dispozitiv de blocare rotativ, pentru a elimina praful într-o singură acțiune lină. Un guler din silicon șterge învelișul din plasă pentru a elimina praful, fără a murdari mâinile utilizatorului.

Despre Dyson

  • Dyson este o companie globală de tehnologie cu operațiuni de inginerie și testare în Marea Britanie, Malaezia, Singapore și Filipine. Dyson are peste 14.000 de angajați la nivel global, inclusiv o echipă de 6.000 de ingineri și oameni de știință.
  • Programul de cercetare Dyson se întinde acum în SUA, Japonia, China, Filipine, Marea Britanie, Singapore și Malaezia. În Marea Britanie, aerodromul Hullavington, restaurat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost transformat în cel de-al doilea campus tehnologic al Dyson din Marea Britanie. Alături de campusul de 750 de acri al lui Dyson de la Hullavington, campusul de tehnologie de 75 de acri din Malmesbury a finalizat un program de renovare de mai multe milioane de lire în 2019.
  • În noiembrie 2020, Dyson a anunțat că își va dubla portofoliul de produse și va intra în domenii cu totul noi până în 2025 –  Compania a dezvăluit un plan de investiții de 2,75 miliarde de lire sterline în noi tehnologii și produse în următorii cinci ani. Investițiile vor fi concentrate în Singapore, Marea Britanie și Filipine și sunt susținute de planuri de a angaja ingineri și oameni de știință suplimentari în domenii precum software, învățarea automată și robotică.
  • Campusul Dyson din Malmesbury, Wiltshire, Marea Britanie, găzduiește Institutul Dyson de Inginerie și Tehnologie, care s-a deschis în septembrie 2017 și în 2020 a devenit primul furnizor de educație căruia i se acordă New Degree Awarding Powers. Dyson a investit până în prezent 31,5 milioane de lire sterline în Institutul Dyson. Inginerii de la licență ai Institutului Dyson plătesc zero taxe de școlarizare și câștigă un salariu întreg. Pe lângă studiile lor de licență, lucrează la proiecte din viața reală alături de experți mondiali în echipele globale de inginerie, cercetare și tehnologie ale Dyson din campusul Dyson din Marea Britanie. Din prima zi, ei contribuie la noile tehnologii pentru a îmbunătăți viețile consumatorilor din întreaga lume. Este mai mult decât o slujbă și mai mult decât o diplomă și, deși aspirația este ca ei să rămână angajați la Dyson mult timp după absolvire, au libertate de alegere.
  • Fundația James Dyson lucrează la nivel internațional pentru a-i inspira pe tinerii să urmeze Inginerie: de la școlari până la studenți și absolvenți. Premiul James Dyson este competiția internațională de design organizată de James Dyson Foundation, care încurajează și inspiră următoarea generație de ingineri de proiectare. Este deschis studenților actuali în design și inginerie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *