Iti va imbunatati un SSD rapid performanta de gaming?

Suntem în plin sezon de vacanță. Știm cu toții că preferințele pentru petrecerea timpului liber sunt diferite. Unele persoane preferă să se îmbarce într-o expediție extremă, altele stau la soare lângă piscina unui hotel elegant, iar câteva preferă pur și simplu să se relaxeze acasă. Despre ultimul grup de persoane vom vorbi în acest articol. Dacă ai decis să îți petreci vacanța făcând un maraton de gaming și să recuperezi din lucrurile pe care le-ai pierdut la capitolul „plăceri vinovate”, ar trebui să te asiguri că ai confortul și condițiile potrivite.

Un SSD este o îmbunătățire uriașă

Hardware-ul este, fără îndoială, cel mai important aspect. În timp ce în cazul consolelor este de ajuns să optezi pentru ultima generație, cei ce preferă să se joace pe PC se confruntă cu o provocare un pic mai mare. Dacă computerul tău se blochează sau funcționează încet, nu este nevoie să înlocuiești imediat placa video sau procesorul, care pot fi extrem de scumpe. Înlocuirea unității de stocare poate fi o soluție salvatoare, în special dacă PC-ul tău e echipat cu un hard-disk depășit din punct de vedere tehnologic. SSD-urile moderne îmbunătățesc semnificativ confortul folosirii zilnice și experiența de gaming pe PC.

Ceea ce te va uimi cel mai mult este timpul de încărcare. Așa cum au dovedit-o multe teste, diferența este mai mult decât uriașă. Dacă alegi SSD-ul Samsung 990 PRO, care are o viteză de citire secvențială de până la 7.450 MB/s, poți conta pe o accelerare semnificativă a performanței. Cei care apreciază designul modern s-ar putea să fie atrași de modelul 990 PRO Heatsink. Are aceiași parametri tehnici, dar are în plus și un sistem de răcire încorporat, sub forma unui radiator. Samsung a creat un hardware cu aspect atractiv, adăugând iluminare din spate, care va oferi varietate PC-ului tău. Merită menționat că este compatibil și cu PlayStation 5, ceea ce s-ar putea să te ajute în cazul în care consola ta se încinge prea tare.

În clipul video de mai jos, poți vedea cât de mare este diferența atunci când încarci Spider-Man Remastered. Testul a fost făcut cu SSD-ul Samsung 970 EVO.

După ce treci de la hard-disk la SSD, te poți aștepta și la o ușoară îmbunătățire a performanței în ceea ce privește rata de cadre. Nu va fi o diferență uluitoare, dar în funcție de tipul de joc ales, ar trebui să observi o îmbunătățire de câteva cadre pe secundă. De asemenea, unitatea de stocare mai rapidă previne scăderile bruște și instantanee ale performanței, care pot apărea în timpul încărcării. În cazul jocurilor multiplayer competitive, în care fiecare secundă contează, acest lucru poate fi mai mult decât important. În plus, cu o unitate mai rapidă, vei putea să ajungi primul în lobby și, spre exemplu, să-ți alegi personajul favorit înaintea altor jucători. Pentru unele titluri, în special jocurile de tip open-world cu hărți mari, s-ar putea să observi și o îmbunătățire subtilă a calității grafice.

În plus, SSD-urile le oferă jucătorilor câteva mici beneficii. Jocurile se vor instala mult mai rapid, ceea ce se va dovedi util atunci când vrei să testezi câteva titluri într-o perioadă scurtă. Viteza de lansare a jocurilor și de încărcare a mai multor hărți și locații se va îmbunătăți și ea semnificativ. SSD-urile sunt mai puțin predispuse la defecțiuni, ceea ce îți oferă mai multă siguranță, chiar dacă doar în privința salvării nivelului din joc.

De asemenea, SSD-urile le oferă jucătorilor câteva mici beneficii. Jocurile se vor instala mult mai rapid, ceea ce se va dovedi util atunci când vrei să testezi câteva titluri într-o perioadă scurtă. De asemenea, se va mări viteza de lansare a jocurilor și de încărcare a hărților și a locațiilor. SSD-urile sunt mai puțin predispuse la defecțiuni, ceea ce îți oferă mai multă siguranță, mai ales în privința salvărilor de joc.

Confortul stă în detalii!

În trecut, SSD-urile aveau dezavantajul spațiului de stocare disponibil, dar acest inconvenient a fost depășit de mult. Unitățile Samsung NVMe menționate pot stoca acum până la 2 TB, așa că nu va trebui să-ți faci griji în privința spațiului în care să-ți salvezi jocurile preferate. Reține că, dacă ai de ales unde să salvezi un anumit joc, pe hard-disk sau pe SSD, a doua opțiune va fi întotdeauna alegerea mai bună. Dacă ai această opțiune, alege hardware-ul bazat pe tehnologia NVMe.

În concluzie, un SSD rapid va îmbunătăți semnificativ atât experiența generală de folosire a computerului, cât și performanța de gaming. Alegând un SSD fiabil, de la un producător de încredere, te poți asigura că jocurile tale se vor lansa și încărca mai rapid. În plus, s-ar putea să observi o ușoară îmbunătățire în ceea ce privește performanța, ceea ce va duce la câteva cadre pe secundă în plus în timpul jocului. Este probabil cea mai simplă modalitate prin care te poți bucura mai mult de o vacanță petrecută explorând diverse lumi din jocurile video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *