ELKO anunta un parteneriat de distributie cu producatorul MATEKO

Bucuresti, 12 July 2023 – ELKO Romania, membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori regionali de produse, solutii IT si electronice de consum, anunta un parteneriat de distributie cu producatorul Mateko. Astfel, ELKO distribuie pe piata din Romania o gama variata de produse printre care amintim purificatoare Mateko si Blaupunkt si, de asemenea, AC portabil Blaupunkt. Dispozitivele au caracteristici unice, multe dintre ele brevetate odata cu aceasta serie, cum ar fi boosterul cu care este echipat noul purificator de aer Aria, fiind conceput pentru a combate poluarea marilor orase, sau tehnologiile bio-box care asigura caracteristici unice noilor purificatoare Lavender. Bio-box este o solutie inspirata de natura, care curata aerul si aduce prospetimea la tine acasa.

Calitatea aerului este o preocupare constanta a ultimilor ani, mai ales in marile orase, afectate mai sever de poluare. Dincolo de masurile care se iau la nivel macro pentru reducerea sau prevenirea poluarii in mediile urbane aglomerate sau industrializate, dorim sa oferim cele mai performante solutii individuale, echipamente fiabile si robuste, care au caracteristici imbunatatite de noile tehnologii inteligente. Unul dintre conceptele emergente in acest domeniu este cel al purificatoarelor de aer hibride. Purificatoarele de aer hibride imbina tehnologia moderna cu beneficiile plantelor, intr-un sistem complex de filtrare si purificare a aerului. Acestea folosesc tehnologii avansate de filtrare in multiple etape, pentru a captura si elimina particulele daunatoare precum: bacteriile, alergenii si mirosurile neplacute. In plus, unele modele integreaza si plante speciale care contribuie la purificarea naturala a aerului, aducand un plus de frumusete si prospetime in locuintele noastre.

ELKO distribuie pe piata din Romania doua marci cu prestigiu, Mateko si Blaupunkt, ambele cu o lunga traditie a excelentei. Aparatele au caracteristici unice, inalta performanta si sunt durabile, respectand cele mai actuale principii ale economiei circulare.

Mateko Aria Hybrid Air Purifier este un aparat cu o eficienta de 99.99% in detectarea si eliminarea bacteriilor si a virusilor, dar si a particulelor poluante din aer. Combinand tehnologii mecanice si principii ale procesului natural de filtrare a aerului inspirate de plante, purificatorul reduce concentratiile ridicate de poluanti si alergeni la nivel local si previne raspandirea lor in continuare. Monitorizeaza permanent calitatea aerului dintr-un perimetru, directionand aerul filtrat spre zonele periclitate. Dispozitivul, prevazut cu multiple tipuri de filtre si lampi UV, este conectat WiFi si poate fi controlat prin aplicatiile Voice Assistant IOS sau Android. Este ideal si pentru ionizarea unui spatiu sau pentru fitoremediere, procesul de tratare cu hidrofite a zonei radacinilor plantelor, absorbtia metalelor grele sau formaldehide. Nu in ultimul rand, este un excelent accesoriu de decor, un suport elegant si util pentru ghivecele plantelor de apartament. Aparatul este silentios si poate gestiona independent diverse functii, de la incalzire si racire, la dezumidificare si ventilare. Senzori inteligenti avertizeaza cand trebuie schimbate filtrele, dispozitivul se asambleaza usor, consumabilele sunt simplu de inlocuit, este eficient si utilizeaza putine resurse. Respiri inteligent, traiesti mai bine!

Purificatorul Lavender 3, cu zece trepte de purificare a aerului, poate aduce o padure proaspata in spatiul restrans al unui apartament. La randul sau prevazut cu multiple tipuri de filtre de purificare a aerului, noul Lavender din seria Mateko are eficienta maxima impotriva bacteriilor, alergenilor si a altor particule poluante care pot periclita sanatatea afectata de poluare. Cu o capacitate de 650 ml/h, echipamentul are multiple straturi de protectie, de la filtrul antibacterian si filtrul HEPA H13, care elimina 99,99% dintre bacterii si agentii patogeni, la lampi UV eficiente in sterilizarea unui perimetru de virusi si bacterii, sau dispozitivul de ionizare, care elimina alergenii, umpland aerul de particule benefice pentru sanatate. Nivelurile Forrest Cycle si Bio-Box umidifica aerul si-l populeaza cu micro-flore. Astfel, aerul devine sanatos si are umiditatea si prospetimea ideala. Ca si echipamentul Aria din seria Mateko, Lavender este un obiect de decor excelent intr-o locuinta si un mediu benefic pentru plantele de apartament, care pot profita din plin de proprietatile sale unice. Cuva hidroponica este o buna baza pentru ghivece. Reactiile biochimice elimina metalele grele si particulele CO2, inlocuindu-le apoi cu oxigen pur.

ELKO Romania distribuie si echipamentele Portable air condition Moby Blue S 0709E, Portable air condition Moby Blue S 1111E, Air purifier UVK -Uvirus Killer si Air purifier Lavender AiRing de la Blaupunkt. ”Calitatea aerului este inca o cale de a lupta pentru o lume mai curata, pentru sanatatea, starea de bine si longevitatea oamenilor. Pentru ca oamenii raman centrul afacerilor moderne. Tehnologiile, societatea, conceptele, se schimba, dar un lucru ramane sigur: pentru a pasi in viitor, companiile trebuie sa aiba scop, sens si suflet. Avem responsabilitatea de a crea o lume mai buna. Si vom putea face asta prin decizii responsabile pentru clienti si comunitate”, a declarat Alex Nutu.

Specialistii ELKO Romania va stau la dispozitie pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi produse din portofoliu.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 350 de producatori. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 13 tari din Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a ELKO Group in 2022 s-a ridicat la 1.516 miliarde USD (1.427 miliarde EUR), cu o rata de profitabilitate bruta de 9.4%.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii la: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *