Samsung deschide o nouă eră a jocurilor OLED odată cu lansarea globală a Odyssey OLED G9

Primul monitor OLED DQHD din lume dispune de îmbunătățiri AI pentru redimensionare și un timp de răspuns incredibil de rapid de 0,03 ms (GtG) pentru a aduce jucătorii mai aproape de acțiune.

București, România – 14 iunie 2023 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat lansarea globală a monitorului de gaming Odyssey OLED G9 (modelul G95SC), care a fost îmbunătățit cu tehnologia de redimensionare AI de ultimă generație. Continuând să construim pe succesul monitorului Odyssey OLED G8 (modelul G85SB) din anul trecut, noul monitor se alătură gamei pentru a deschide o nouă eră a jocurilor OLED.

“Anul trecut, Samsung a abordat cerințele și așteptările chiar și ale celor mai experimentați jucători odată cu lansarea Odyssey OLED G8”, a declarat Hoon Chung, vicepreședinte executiv al diviziei de Visual Display la Samsung Electronics. “Cu introducerea Odyssey OLED G9, echipat cu o calitate a imaginii de neegalat, suntem încântați să oferim clienților noștri aceste monitoare puternice pentru gaming și să ridicăm ștacheta pentru jocurile OLED.”

Cu o diagonală de 49 de inch și o curbură de 1800R, Odyssey OLED G9 este primul monitor OLED care oferă rezoluție Dual Quad High Definition (DQHD; 5.120 x 1.440) cu un raport de 32:9. Diagonala generoasă a ecranului permite utilizatorilor să fie înconjurați de cadre ultralargi, echivalentul a două ecrane QHD alăturate. În același timp, timpul său de răspuns rapid de 0,03 ms (GtG) și rata de reîmprospătare de 240 Hz oferă jucătorilor un avantaj competitiv.

Adăugarea procesorului Neo Quantum Pro distinge Odyssey OLED G9 de alte monitoare de gaming OLED. Utilizând un algoritm de învățare profundă, acesta analizează inteligent imaginile și le redimensionează automat pentru a ajusta luminozitatea și a amplifica contrastul. Acest lucru permite monitorului să restaureze fiecare detaliu și să ofere imagini strălucitoare, pixel cu pixel.

Tehnologia AMD FreeSync™ Premium Pro îmbunătățește în continuare experiența de joc super fluentă a Odyssey OLED G9. Cu DisplayHDR™ True Black 400, monitorul oferă detalii incredibile și culori vii indiferent de jocul jucat sau conținutul vizionat de utilizator.

Odyssey OLED G9 dispune de un design subțire, încastrat într-un cadru metalic elegant. Pe partea din spate a monitorului se află CoreSync și Core Lighting+, funcții foarte apreciate, care utilizează tehnologie avansată de iluminare pentru a se potrivi culorilor afișate pe ecran, făcând conținutul mai captivant și aducând experiența de gaming la viață. Difuzoarele stereo încorporate completează conținutul de pe ecran cu sunet clar și de calitate.

O alegere de neegalat pe un ecran ce oferă imagini detaliate și vibrante

Echipat cu Samsung Gaming Hub și aplicații pentru televizoare inteligente, Odyssey OLED G9 oferă acces la servicii de streaming, jocuri și divertisment, toate într-un singur loc. Utilizatorii pot urmări emisiunile lor preferate de la principalii furnizori de servicii OTT (over-the-top) fără a fi nevoie de o conexiune la un PC sau dispozitiv mobil. Samsung Gaming Hub permite, de asemenea, utilizatorilor să descopere și să joace jocuri de la parteneri precum Xbox Game Pass și NVIDIA GeForce Now – toate fără descărcări sau cerințe de spațiu de stocare.

Funcția Multi View permite utilizatorilor să profite în întregime de ecranul generos, permițând jocul pe până la două ecrane simultan. Acest lucru înseamnă că jucătorii pot acum să se bucure de multitasking fără a avea nevoie de mai multe monitoare.

Odyssey OLED G9 oferă o varietate de funcții și caracteristici convenabile care asigură o experiență optimizată, indiferent dacă este vorba de jocuri sau de vizionare. Opțiunile versatile de conectivitate, inclusiv HDMI 2.1 și Micro HDMI 2.1, Display Port 1.4 și Auto Source Switch+, permit conexiuni mai curate de la un hub USB central, oferind o experiență fără întreruperi indiferent de sursa de conținut. Suportul reglabil pe înălțime (HAS) permite utilizatorilor să găsească poziția perfectă pentru jocuri sau vizionare, indiferent de ceea ce se joacă.

Pentru a oferi o gamă completă de produse care să îndeplinească diversele nevoi ale utilizatorilor, seria Odyssey OLED G9 include și modelul G93SC, care oferă aceeași performanță puternică OLED, adresându-se celor care preferă o soluție fără Gaming Hub sau oferte de televizoare inteligente.

Odyssey OLED G9 (G95SC) este disponibil pentru achiziție în întreaga lume începând cu 12 iunie 2023, cu program de lansare variabil în funcție de regiune. Modelul G93SC va fi disponibil global începând cu al treilea trimestru al anului 2023. În Romania, noul model se poate precomanda deja pe: https://www.samsung.com/ro/monitors/gaming/odyssey-oled-g9-g95sc-49-inch-240hz-curved-dual-qhd-ls49cg950suxdu/.

Pentru a sărbători lansarea noului model, Odyssey Cup va avea loc pe canalul Twitch al Samsung Odyssey pe 22 iunie, aducând împreună 100 de jucători globali pentru un turneu Fortnite.

[Specificații]

Model Odyssey OLED G9
G95SC G93SC
Display Size 49-inch, 32:9 ratio
Resolution Dual QHD (5,120×1,440)
Panel OLED
Curvature 1800R
SoC Neo Quantum Processor Pro
HDR VESA DisplayHDR™ True Black 400
Brightness (Typ.) 250nits
Gaming Response Time 0.03ms (GtG)
Refresh Rate 240 Hz
Sync Tech AMD FreeSync™ Premium Pro + VESA Adaptive Sync
Gaming Hub O
Game Bar O
Smart Smart TV Apps O
IoT Hub O
Voice Assistance O
Design Color Silver Metal
Lighting CoreSync & Core Lighting +
Stand HAS / Tilt / VESA
Usability Interface 1 DP(1.4) / 1 HDMI (2.1) / 1 Micro HDMI (2.1) / USB Hub 1 DP(1.4) / 1 HDMI (2.1) / 1 Micro HDMI (2.1) / USB Hub
Built-in Speaker Yes (5W x 2) Yes (5W x 2)
Multi View O
Remote Control In-Box (USB-C charging)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *