Schwarz Global Services reamenajeaza si doteaza cu echipamente performante unul dintre laboratorele din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare

Mihnea Ratte www.instagram.com/mihnearatte/

  • Schwarz Global Services, centrul de excelenta IT care furnizeaza solutii digitale pentru grupul Schwarz, a reamenajat unul dintre laboratorele Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare. Acesta este unul dintre spatiile utilizate in pregatirea cateorva mii de studenti anual, pentru viitoare performante in cariera.
  • Laboratorul din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare a fost dotat cu mobilier si echipamente de ultima generatie, pentru a oferi o experienta completa de invatare, adaptata prezentului.
  • In plus, Schwarz Global Services a creat si un spatiu de relaxare unde tinerii studenti pot interactiona in pauzele dintre cursuri, intr-un mediu academic prietenos.
  • Octavian Ichim, CEO Schwarz Global Services Romania:In luna iulie incepem noul program de internship dedicat studentilor pe segmentele de dezvoltare software, consultanta IT si agile coaching. In plus, avem posturi deschise si pentru absolventi.

Bucuresti, 7 iunie 2023 – Schwarz Global Services, centrul de excelenta IT care furnizeaza solutii digitale pentru grupul Schwarz, a amenajat si dotat cu echipamente performante unul dintre laboratorele din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare al Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB), de care se vor bucura anual mii de studenti.

Schwartz GS _Politehnica Bucuresti (2)

Pe langa mobilier, laboratorul a fost dotat cu laptopuri performante de ultima generatie, pentru a oferi studentilor o experienta completa de invatare, adaptata prezentului. In plus, a fost creat si un spatiu de relaxare unde tinerii pot interactiona in pauzele dintre cursuri, intr-un mediu academic prietenos.

Proiectul se lanseaza in contextul unui parteneriat extins intre Schwarz Global Services si Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. Diversele generatii de studenti ai Politehnicii au beneficiat si beneficiaza, in cadrul acestui parteneriat, de programe frecvente de internship organizate de Schwarz Global Services, in cadrul carora interactioneaza direct cu compania si cu angajatii acesteia, avand oportunitatea ca ulterior sa fie recrutati aici. Schwarz Global Services participa de asemenea activ la targurile si evenimentele de profil organizate de UPB, precum Polijobs, Polifest sau Innovation Labs.

“Noul proiect consolideaza parteneriatul dintre Schwarz Global Services si Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. Credem ca astfel de investitii si colaborari sunt oportune pentru mediul academic, pentru mediul de business, dar mai ales pentru noile generatii de studenti si absolventi. Accesul la o infrastructura moderna, cu echipamente de ultima generatie este esential in pregatirea studentilor. Schwarz Global Services ofera si programe de dezvoltare atractive pentru studentii Politehnicii: de exemplu, in luna iulie incepem noul program de internship dedicat studentilor pe segmentele de dezvoltare software, consultanta IT si agile coaching. In plus, avem posturi deschise si pentru absolventi. Ma astept ca in 2023 sa avem o rata de angajare peste cea din 2022 si asta in contextul in care in 2022 am angajat de 2 ori mai multi participanti in program decat ne-am asteptat initial,” declara Octavian Ichim, CEO Schwarz Global Services Romania.

Schwartz GS _Politehnica Bucuresti (3)

In cadrul Schwarz Global Services, reprezentantii noii generatii de absolventi ai Politehnicii au acces la infrastructura de ultima generatie, unele dintre cele mai moderne medii, metode si limbaje de programare (ex. JAVA, Vue.js, Angular, Golang, ABAP, Mendix dar si cele mai noi solutii DevOps). La tehnologia de ultima generatie se adauga si proiecte extrem de interesante din zona de Cloud ori Machine learning. Schwarz Global Services dezvolta produse software proprii cu aplicabilitate in industrii precum retail traditional, e-commerce ori productie. Compania are printre altele solutii proprii de e-commerce, cloud (StackIT) dar si cyber security (XM Cyber).

Proiectul de amenajare din cadrul Universitatii POLITEHNICA a fost implementat impreuna cu WOPA Communication Group.

Schwarz Global Services este furnizorul intern de solutii si servicii IT, care sprijina procesarea serviciilor administrative a grupului international de top de retail Schwarz. Grupul activeaza in 33 de tari in intreaga lume, cu peste 13.000 de magazine si aproximativ 550.000 de angajati. Cu sediul in Neckarsulm, Baden-Württemberg, Germania, Schwarz este format din cele doua divizii de retail Lidl si Kaufland, productia de alimente Schwarz Produktion si serviciul de mediu PreZero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *