Implementare solutie matriciala personalizata KVM over IP pentru operatiuni de administrare IT fluide si eficiente in cadrul departamentului IT al unei agentii guvernamentale

0330_Govtech Request for Case Study_2D Diagram

Bucuresti, 24 May 2023 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, prezinta una dintre cele mai recente implementari ale solutiilor KVM over IP pe care le pune la dispozitia companiilor si agentiilor guvernamentale din intreaga lume.

O echipa de IT dintr-o agentie guvernamentala este responsabila pentru emiterea si intretinerea tuturor laptopurilor si PC-urilor din organizatie. Echipa trebuie sa acceseze in mod regulat mai multe laptopuri si PC-uri ale agentiei pentru o varietate de sarcini administrative, cum ar fi pentru a schimba sau curata dispozitivele cu diferite pachete de sisteme de operare si de software pentru noii angajati sau atunci cand angajatii pleaca.

Departamentul IT al agentiei avea nevoie de un sistem care sa permita gestionarea accesului la statiile de lucru (Workstation Access Management System – WAMS) in care mai multe dispozitive sunt gazduite si gestionate de mai multi administratori IT in functie de cerintele fluxului de lucru. De asemenea, aveau nevoie sa monteze o varietate de dispozitive periferice pe laptopuri/PC-uri in scopuri de testare si de a face capturi de ecran in timpul acestor procese pentru audit.

Cerintele departamentului IT:

1) Management centralizat: Una dintre nevoi era sistemul centralizat care sa gazduiasca si sa gestioneze toate dispozitivele IT din cadrul organizatiei pentru a facilita sarcinile de administrare IT.

2) Accesul mai multor administratori: Era nevoie ca mai multi operatori sa poata supraveghea simultan aceleasi dispozitive pentru a tine pasul cu cerintele fluxului de lucru.

3) Capacitati de audit: Sistemul existent nu avea capacitati de urmarire a auditului pentru a inregistra accesul sau sarcinile efectuate pe fiecare dispozitiv, iar capturile de ecran erau disponibile doar manual.

4) Securitatea operatiunilor: Avand in vedere natura sensibila a continutului dispozitivelor si ritmul alert al fluxului de lucru, sistemul a necesitat un nivel ridicat de disponibilitate, fiabilitate si securitate.

Solutia ATEN

Implementarea aleasa a constat intr-o solutie matriciala personalizata KVM over IP compusa din transmitatoare KVM over IP cu PoE si un singur ecran HDMI 4K (model KE8952T), din receptoare KVM over IP cu PoE si un singur ecran HDMI 4K (model KE8952R), controlate toate dintr-un manager de matrice KVM over IP (CCKM).

Solutia personalizata permite agentiei guvernamentale sa gestioneze in mod eficient mai multe dispozitive cu acces adecvat si jurnale de sarcini in scopuri de audit.

KE8952 sunt extendere KVM HDMI over IP care permit accesul la un sistem de calculatoare de la o consola USB la distanta, oriunde intr-un intranet. Extenderele KE8952 suporta cate un monitor HDMI la fiecare capat, oferind o imagine video mult imbunatatita cu rezolutie video 4K x 2K (pana la 3840 x 2160).

KE8952 suporta, de asemenea, extensii de module de fibra SFP de 1Gbps, permitand conexiuni prin intermediul retelei de fibra optica pentru a extinde distantele in transmisie. In plus, KE8952 dispune de functia Power over Ethernet (PoE), alimentarea cu energie electrica poate fi furnizata prin intermediul unui comutator de retea PoE; prin urmare, se elimina necesitatea unui adaptor de alimentare si se reduce efectiv costul de configurare a alimentarii.

Extenderul 4K HDMI KVM over IP este alcatuit dintr-o unitate Transmitator care se conecteaza la computer si o unitate Receptor care ofera acces la consola dintr-o locatie separata. Calculatorul este accesat prin intermediul consolei de la distanta printr-o retea TCP/IP standard printr-un cablu Cat 5e/6 care permite administrarea punct-la-punct, punct-la-multipunct, multipunct-la-punct si multipunct-la-multipunct. KE8952 pot fi conectate fie direct intre ele, fie prin intermediul unei retele de mare viteza, pe o retea LAN pe baza de cupru sau de fibra optica.

Implementand KVM over IP Matrix Manager (CCKM) cu KE8952, administratorii IT primesc caracteristici avansate care functioneaza ca detectarea automata a tuturor extensoarelor din seria KE din aceeasi sub-retea in scopul instalarii sau configurarii rapide, cu autentificarea si autorizarea prin nume de utilizator/parola si cu autorizarea si posibilitatea de a defini diferite tipuri de conexiuni care pot fi comutate si partajate. Caracteristicile de securitate ofera, de asemenea, o protectie suplimentara, suportand criptarea AES pentru transmisii de date securizate, in timp ce RADIUS, LDAP, AD sau autentificarea utilizatorilor de la distanta ofera un nivel suplimentar de securitate a conexiunii; in plus, cu un OSD, suport RS-232 si Auto MDIX, seria KE este cea mai rentabila si convenabila modalitate de a obtine o extensie digitala completa de oriunde din intranet.

De asemenea, solutia ofera tasta rapida pentru captura instantanee de ecran si stocare centralizata pentru inregistrarea operatiunilor pe dispozitivele tinta, plus functii suplimentare de backup/restaurare si de gestionare a parolelor.

Pentru a afla mai multe despre ultimele solutii inovative ATEN va invitam sa vizitati standul de la Computex 2023. Standul ATEN il puteti gasi la Taipei Nangang Exhibition Center Sala 1, Stand #K0608, in perioada 30 mai – 2 iunie. Descoperiti solutii inovatoare de voce AI, centre de date, camere de control, productie inteligenta, sali de intalnire, statii de lucru si streaming de jocuri. ATEN ofera tehnologie de ultima ora care va revolutiona industria.

Despre ATEN

Infiintata in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *