COMPUTEX 2021: AMD accelerează inovația pentru cele mai mari performanțe

În cadrul evenimentului Computex 2021, AMD a prezentat cele mai noi tehnologii de procesare și grafică care accelerează dezvoltarea: ecosistemului HPC (High Performance Computing), computerelor, experienței de gaming și domeniului de data center. Președintele și CEO-ul AMD, Dr. Lisa Su, a dezvăluit modul în care AMD oferă inovație pentru a susține produsele și serviciile prezente în viața noastră de zi cu zi.

Avansul tehnologiei AMD Chiplet  și inovația în asamblare

Accelerarea inovației tehnologiilor Chiplet și de asamblare AMD continuă să se bazeze pe leadership-ul său consacrat și pe investițiile pentru procesele de fabricație și asamblare a tehnologiilor AMD 3D Chiplet. Noua tehnologie 3D abordează o asamblare hibridă ce oferă o densitate a interconectării cipurilor de peste 200 ori mai mare față de cipurile 2D și de peste 15 ori densitate față de anumite soluții de asamblare existentă a cipurilor 3D. Inițiată în strânsă colaborare cu TMSC, noua tehnologie are un consum energetic scăzut comparativ cu tehnologiile 3D actuale. AMD a prezentat prima implementare a tehnologiei 3D chiplet la Computex 2021 – un prototip bazat pe un cache 3D conectat la un procesor AMD Ryzen din seria 5000 care a oferit performanțe semnificative mai mari într-un set variat de aplicații. AMD va începe producția noilor produse bazate această tehnologie 3D la sfârșitul acestui an.

 

Introducerea arhitecturii de gaming AMD RDNA™ 2 pe noi piețe

AMD a anunțat că va oferi cele mai bune experiențe grafice pentru piețele auto și telefoaneie mobile prin parteneriatele cu liderii din industrie. Noile sisteme de infotainment de pe Tesla Model S și Model X vor fi alimentate de un APU AMD Ryzen și de un GPU AMD bazat pe arhitectura RDNA 2. De asemenea, AMD și Samsung vor lucra împreună pentru noua grafică a procesoarelor Exynos, ce va dispune și ea de tehnologia RDNA 2. Noua construcție va aduce funcții de raytracing pe viitoarele telefoane mobile de la Samsung.

Noua serie de plăci video AMD Radeon 6000M pentru laptopuri

AMD a introdus câteva soluții noi și performante care vor duce experiențele de gaming de pe un laptop la un alt nivel:

  • AMD Radeon RX 6000M: nouă serie de plăci grafice mobile este proiectată pentru a aduce un boost de performanță și experiențe de joc incredibile cu ajutorul arhitecturii RDNA 2.
  • AMD Advantage Design Framework: reprezintă un efort al colaborării între AMD și partenerii săi globali pentru a furniza cât mai repede noua generație de laptopuri premium ce au în configurație seria de plăci video AMD Radeon RX 6000M și procesoarele AMD Ryzen™ 5000 pentru a vă bucura de performanțe fără bariere. Primele laptopuri AMD Advantage vor fi disponibile la cei mai importanți producători OEM începând cu această lună.
  • AMD FidelityFX Super Resolution (FSR): o nouă tehnologie de upscaling de ultimă generație care va spori framerate-ul cu până la 2,5 ori mai mult în anumite jocuri pentru a oferi o experiență la cel mai înalt nivel de performanță. Tehnologia open-source oferă suport larg pentru mai mult de 100 de procesoare și GPU-uri AMD, precum și pentru GPU-urile concurente, iar peste 10 dezvoltatori de jocuri intenționează în 2021 să integreze FSR în motoarele lor grafice.

Extinderea portofoliului AMD Ryzen

AMD a extins seria de procesoare Ryzen pentru desktop-uri cu noi opțiuni de configurare atât pentru sistemele pre-asamblate, cât și pentru pasionații de tehnologie.

  • AMD Ryzen 5000G pentru desktop: Ryzen 7 5700G și Ryzen 5 5600G aduc arhitectura „Zen 3” și performanța graficii integrate Radeon într-un singur cip. Cele două procesoare vor fi disponibile în cursul acestui an.
  • Seria de procesoare pentru desktop AMD Ryzen PRO 5000Seriile G și GE de procesoare pentru desktop au fost lansate azi și oferă o serie de caracteristici de securitate dedicate domeniului de afaceri.

Cea de-a treia generație AMD EPYC™ rezolvă provocările din mediul de business

AMD a prezentat cea de-a treia generație de procesoare AMD EPYC și parteneriatele strâns conturate în jurul ecosistemului de data center care oferă servicii digitale pentru miliarde de utilizatori în fiecare zi.

  • Odată cu introducerea celei de-a treia generații de procesoare EPYC, AMD pune la dispoziție soluții inovatoare și performante pentru industria hiperconvergentă, gestionarea datelor, analiza datelor și HPC.
  • În prima demonstrație publică, au fost comparate ultima generație de procesoare Intel Xeon care utilizează o aplicație „e-commerce” și cea de-a treia generație AMD EPYC. Astfel, procesoarele EPYC au livrat cu 50% mai multe tranzacții comerciale decât cel mai puternic sistem cu două socket-uri de la concurență.
  • În prezent, procesoarele AMD EPYC dețin 220 de recorduri mondiale pentru servicii de cloud, business și implementări HPC.

Accesează link-ul pentru mai multe detalii și imagini din timpul prezentării oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *