Când ai nevoie de aparate dentare și care este cel mai potrivit model pentru tine?

10Te întrebi cu siguranță dacă și tu te afli printre cei care au nevoie neapărat de aparate dentare. Stomatologii recomandă de obicei aparate dentare pentru a îmbunătăți aspectul zonei gurii, iar tratamentul ortodontic poate corecta probleme, cum ar fi dinții strâmbi sau îngustați, o ocluzie incorectă, nealinierea maxilarului și alte tulburări.

Cine se ocupă de efectuarea tratamentului ortodontic?

Medicul dentist obișnuit este responsabil pentru coordonarea tratamentelor dentare. Planul de tratament poate include intervenții ortodontice, inclusiv diagnostic, examinări și proceduri. Cu toate acestea, medicul dentist te poate îndruma către un medic ortodont, care este expert în dezvoltarea, prevenirea și corectarea neregulilor dinților, dinților și maxilarului și a anomaliilor faciale conexe.

Ce tip de aparat dentar este cel mai potrivit?

Medicul dentist de la clinica stomatologică București îți va recomanda cel mai bun dispozitiv pentru problema ta individuală, dar în calitate de pacient ai întotdeauna de ales.

Aparatele dentare sunt disponibile în trei variante. Cele mai populare sunt acelea din metal sau plastic, care sunt atașate la dinți și nu sunt atât de vizibile. Varianta „linguală” a aparatelor dentare sunt un model care este atașat la partea din spate a dinților și, prin urmare, sunt invizibile. Varianta tradițională sunt acele benzi care acoperă majoritatea dinților, dinții individuali fiind înfășurați în benzi metalice. În toate variantele, firele sunt folosite pentru a trage dinții în poziția corectă.

Care este cea mai bună perioadă pentru a purta un aparat dentar?

Persoanele cu probleme ortodontice pot beneficia de aparate dentare la practic orice vârstă. Gama de vârstă ideală pentru montarea aparatelor dentare este între 10 și 14 ani, deoarece capul și gura sunt încă în creștere, iar dinții sunt mai ușor de realiniat.

Deoarece schimbarea de aspect asociată în zona feței poate fi foarte stresantă, în special pentru copiii de această vârstă sensibilă, părinții ar trebui să discute în detaliu posibilitatea aparatelor dentare. În plus, aparatele dentare nu sunt potrivite numai pentru copii. Tot mai mulți adulți aleg, de asemenea, să poarte aparate dentare pentru a corecta problemele minore și pentru a avea un zâmbet mai frumos.

Cât timp trebuie purtat un aparat dentar?

Acest lucru depinde de planul individual de tratament. Cu cât problema de aliniere sau ocluzie a dinților este mai complicată și cu cât ești mai în vârstă, cu atât durează de obicei mai mult timp pentru a corecta problema.

Majoritatea pacienților trebuie să poarte aparatele timp de 18 până la 30 de luni și apoi să poarte un dispozitiv de fixare timp de câteva luni până la doi ani pentru a ajusta țesutul la dinții nou aliniați. Unii oameni trebuie să poarte permanent un dispozitiv de fixare, astfel încât mușcătura să nu revină la problema anterioară.

Cât de incomod este un aparat dentar?

Firele interconectate sunt strânse la fiecare întâlnire, ceea ce creează o ușoară presiune pe suporturi sau ligamente, astfel încât dinții sau maxilarul să poată fi apropiați treptat de poziția dorită. Dinții și maxilarul te pot durea puțin după consultație, dar durerea nu durează mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *