TCL a prezentat la IFA 2024 flasghip-ul seriei X11, primul televizor TCL QD-Mini LED cu sunet Bang & Olufsen

 

București, 11 septembrie 2024 – TCL redefinește experiența premium home theater, prezentând cel mai recent model de televizor QD-Mini LED TV din seria X11. Acesta nu este doar televizorul cu cea mai bună calitate a imaginii în 2024, ci și primul televizor TCL QD-Mini LED de pe piață cu sistem audio de la Bang & Olufsen, care creează o experiență audio-vizuală imersivă.

Tehnologii de afișare de ultimă generație pentru performanțe vizuale revoluționare

De la lansarea primului televizor Mini LED în 2019, TCL a fost lider în dezvoltarea acestei tehnologii. Noul QD-Mini LED încorporat în seria X11 este cea mai recentă versiune și poate oferi o luminozitate maximă de 6500 nits atunci când este necesar. Acest nivel de performanță va reproduce cu fidelitate aspectul și senzația celor mai luminoase lucruri pe care oamenii le experimentează în viața reală, totul în timp ce urmăresc ecranul  televizorului.

Seria TCL X11 dispune, de asemenea, de o rezoluție 4K HDR Premium 6500, oferind astfel o claritate și o acuratețe a culorilor de neegalat. Având suport pentru formate HDR avansate precum Dolby Vision IQ și HDR10+, acest televizor scoate în evidență întregul potențial al rezoluției 4K, oferind imagini mai precise și contraste mai bogate. Pentru utilizatorii care solicită cea mai înaltă calitate a imaginii, seria X11 asigură că fiecare cadru este o capodoperă vizuală.

Pe lângă abilitățile sale de a oferi imagini extraordinare, noua serie X11 oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de cea mai bună experiență de gaming.

Acest televizor este echipat, de asemenea, cu funcțiile TCL 240Hz Game Accelerator, AMD FreeSync Premium Pro, dar și alte caracteristici dedicate jocurilor video precum 144Hz VRR, HDMI 2.1, Game Master Pro 3.0 și TCL Game Bar.

Sunet imersiv care umple încăperea

Calitatea sunetului este la fel de importantă ca și cea a imaginii, iar seria TCL X11 excelează în ambele categori. Televizorul dispune de o soluție audio 6.2.2 cu sunet realizat de Bang & Olufsen, ca parte a parteneriatului TCL cu brandul audio de renume mondial.

Echipa Bang & Olufsen a lucrat îndeaproape cu echipele de design acustic TCL pe parcursul dezvoltării produsului pentru a se asigura că fiecare notă este cât mai curată și pură posibil, exact așa cum a intenționat artistul. Fie că este vorba de filme, fie de jocuri sau muzică, utilizatorii nu vor pierde niciun cuvânt din dialog sau niciun detaliu dintr-un cadru sonor relaxant.

Pentru a avea posibilitatea de a oferi un sunet remarcabil, experiența audio finală a fost testată, reglată și aprobată de aceiași acusticieni care sunt cunoscuți pentru crearea produselor Bang & Olufsen. Acest sistem audio include, de asemenea, Enhanced Dialogue Mode și tehnologia BeoSonic, permițând utilizatorilor să își personalizeze profilurile de sunet pentru a se potrivi oricărui tip de conținut. Acest parteneriat reprezintă primul pas într-o colaborare pe termen lung care va transforma experiența audio în întregul portofoliul TCL.

 „Acest parteneriat dă naștere unor oportunități importante pentru ambele branduri. Prin această colaborare aducem experiențe de sunet clienților TCL, îmbogățind astfel  experiența generală a produsului.”, a declarat Vice President of Business Development and Strategic Partnerships în cadrul Bang & Olufsen.  

„Suntem nerăbdători ca acest parteneriat să crească. Prin integrarea expertizei Bang & Olufsen, sperăm să depășim limitele divertismentului de acasă, explorând potențialul sistemelor de sunet mai avansate și caracteristici inovatoare care să aducă o experiență îmbunătățită utilizatorilor noștri. La TCL, ne angajăm să evoluăm și să oferim cele mai bune tehnologii și design utilizatorilor noștri.”, a declarat Stefan Streit, CMO al TCL EUBG.

  Caracteristici Smart TV pentru o experiență de vizionare fără întreruperi

Fiind dotat cu sistemul de operare Google TV, seria TCL X11 oferă mai mult decât imagini deosebite și sunet superior. Este, de asemenea, un hub pentru toate nevoile de divertisment. Cu Google Assistant încorporat, televizorul și dispozitivele inteligente de acasă se pot controla doar cu vocea. O gamă largă de aplicații de streaming poate fi accesată, iar utilizatorii se pot bucura de recomandări de conținut personalizate, făcând mai ușor ca niciodată identificarea emisiunilor și a filmelor preferate.

Conceput pentru stilul de viață modern

Seria TCL X11 este la fel de mult un sistem de divertisment remarcabil pe cât este un salt  tehnologic de excepție. Designul său fără margini și suportul reglabil îl fac suficient de flexibil pentru a se potrivi oricărui spațiu de locuit, în timp ce profilul său subțire și opțiunile de montare pe perete oferă o estetică elegantă și modernă. Fie că este montat pe perete sau amplasat pe un suport, seria X11 îmbunătățește aspectul oricărei încăperi, oferind în același timp performanțe de top.

Despre TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) este o companie lider în domeniul electronicelor de consum și un lider global în industria televizoarelor. TCL operează în peste 160 de piețe din întreaga lume, fiind specializată în cercetarea, dezvoltarea și fabricarea de produse electronice de larg consum, inclusiv televizoare, echipamente audio, electrocasnice, dispozitive mobile, ochelari inteligenți, ecrane comerciale și multe altele.

Vizitați site-ul TCL la https://www.tcl.com.

Despre Bang & Olufsen

Bang & Olufsen este un brand audio de lux fondat în 1925 în Struer, Danemarca, de Peter Bang și Svend Olufsen, al căror devotament și viziune rămân fundamentul companiei. Timp de aproape un secol, Bang & Olufsen a depășit limitele tehnologiei audio și compania continuă să se afle în fruntea inovației acustice.

Astăzi, fiecare produs Bang & Olufsen se caracterizează prin combinația unică de sunet deosebit, design atemporal și măiestrie de neegalat. Produsele inovatoare și progresive ale companiei sunt vândute în întreaga lume în magazinele Bang & Olufsen, pe bang-olufsen.com și în magazinele selecționate. Compania are aproximativ 1100 de angajați și operează pe mai mult de 70 de piețe. Acțiunile Bang & Olufsen sunt listate pe NASDAQ Copenhagen A/S.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *