Samsung lansează SSD-ul 990 EVO Plus cu viteze de top în clasa sa, compatibil cu PCIe 4.0

Acesta oferă performanțe sporite, eficiență energetică și o capacitate de până la 4 TB

Înalta performanță este asigurată prin vitezele de citire și scriere aleatorie de 1.050K IOPS și, respectiv, 1.400K IOPS

 

SEUL, Coreea – 25 septembrie 2024 – Samsung Electronics Co. Ltd., lider mondial în tehnologia de memorie avansată, a anunțat astăzi lansarea modelului 990 EVO Plus, o noutate în gama sa de produse SSD de top. Oferind compatibilitate PCIe 4.0 și cea mai recentă tehnologie NAND, 990 EVO Plus este o soluție ideală pentru consumatorii care doresc performanțe și eficiență energetică îmbunătățite pentru computerele lor. Optimizat pentru jocuri, afaceri și proiecte creative.

„În viața noastră de zi cu zi avem nevoie de tot mai multe date pentru imaginile distribuite pe rețelele sociale și streamingul video de înaltă calitate”, a declarat Hangu Sohn, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics. „Modelul 990 EVO Plus este conceput pentru utilizatorii de laptopuri și desktopuri care doresc viteze de procesare mai rapide și o capacitate de stocare crescută.”

Performanță îmbunătățită și eficiență energetică

Modelul 990 EVO Plus se bazează pe zeci de ani de pionierat investiți de Samsung în tehnologia semiconductorilor, având fiabilitate dovedită. Vitezele de citire secvențială ajung până la 7.250 megabyți pe secundă (MB/s) și vitezele de scriere până la 6.300 MB/s, o îmbunătățire de până la 50 % față de modelul precedent, 990 EVO. Performanța îmbunătățită se datorează celei mai recente tehnologii Samsung V-NAND din a 8-a generație și controlerului de 5 nanometri (nm), în timp ce scutul termic inovator, acoperit cu nichel, minimizează supraîncălzirea, permițând o eficiență energetică cu 73 % mai mare decât predecesorul său.

Modelul de 4 TB are o viteză de citire aleatorie de top în industrie, de 1.050K IOPS și 1.400K operațiuni de intrare/ieșire pe secundă (IOPS) pentru scrierea aleatorie. Această performanță remarcabilă aproape că rivalizează cu cea a produselor SSD bazate pe memoria cache DRAM, în ciuda faptului că nu o utilizează, modelul fiind, astfel, o soluție optimă pentru jocuri și sarcini IA care necesită înaltă performanță.

Capacitate de stocare crescută

Cererea tot mai mare de dispozitive de stocare de mare capacitate este determinată de gestionarea fișierelor de dimensiuni mari, editarea clipurilor video de înaltă calitate și cerințele jocurilor de ultimă generație. Pentru a satisface nevoile de stocare tot mai mari din ziua de astăzi, 990 EVO Plus oferă o capacitate amplă cu un model de 4 TB, depășind limitele modelului 990 EVO. Modelul 990 EVO Plus este echipat cu sistemul inteligent Samsung TurboWrite 2.0, modernizat pentru performanțe maxime, oferind viteze rapide de transfer al fișierelor și întârzieri reduse.

Compatibilitate cu software-ul Samsung Magician

Software-ul Samsung Magician prezintă o suită de instrumente de optimizare pentru o mai bună funcționalitate a tuturor SSD-urilor Samsung, inclusiv a 990 EVO Plus. Atunci când schimbă SSD-ul, utilizatorii pot eficientiza ușor și sigur procesul de migrare a datelor. În plus, Samsung Magician protejează datele valoroase, monitorizează starea de sănătate a unității și oferă o optimizare personalizată a performanței.

Pentru mai multe informații, inclusiv detalii despre garanție, accesați samsung.com/SSD sau semiconductor.samsung.com/internal-ssd/. Pentru un ghid de instalare a 990 EVO Plus pe laptop sau computer, accesați https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/ssdupgrade/.

Specificații SSD Samsung 990 EVO Plus

Categorie SSD Samsung 990 EVO Plus
Interfață PCIe® Gen 4.0 x4 / 5.0 x2 NVMe™ 2.01
Format M.2 (2280)
Memorie de stocare Samsung V-NAND 3-bit TLC
Controler Controler intern Samsung
Capacitate2 1 TB 2 TB 4 TB
Viteză de citire/scriere secvențială 3,4 Până la 7,150 MB/s,  6,300 MB/s Până la 7,250 MB/s,  6,300 MB/s Până la 7,250 MB/s,  6,300 MB/s
Viteză de citire/scriere aleatorie (QD32) 3,4 Până la 850K IOPS, 1.350K IOPS Până la 1.000K IOPS, 1.350K IOPS Până la 1.050K IOPS, 1.400K IOPS
Software de administrare Software-ul Samsung Magician
Criptarea datelor Criptare completă de disc AES 256-bit, TCG / Opal V2.0,
Unitate criptată (IEEE1667)
Număr total de byți scriși 600 TB 1200 TB 2400 TB
Garanție 5 Garanție limitată de cinci ani 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *