Ceasurile – o alegere inspirata

Mereu m-au fascinat ceasurile. Fie ca vorbim de ceasuri clasice, de epoca, moderne, ceasuri de lux sau de firma, am invatat sa privesc dincolo de aparente si sa acord acestui accesoriu laudele pe care le merita. Am chiar o colectie impresionanta de ceasuri dama, pe care nu ezit sa le port la cele mai importante ocazii. Imi plac cele in culori tipatoare, cu piatricele stralucitoare. Dar asta tine doar de gustul meu.

ceas-de-dama-gc-guess-collection-i01500m1

Am chiar cateva modele de ceasuri barbati pe care le admir. Recunosc, din cand in cand imi place sa fac surprize de acest gen si prietenilor mei de gen masculin, cu ocazii speciale, cum ar fi aniversarile de nastere sau de nume.

De ce trebuie sa ti cont, cand iti cumperi un ceas? In primul rand, cand iti achizitionezi un ceas, nu trebuie sa te lasi dictat de tendintele modei, deoarece moda este un val care vine si trece. Ceea ce conteaza este de fapt modelul ales: acesta trebuie sa se asorteze cu stilul personal, iar dimensiunea lui trebuie musai sa se armonizeze cu marimea si proportiile corpului tau. Restul detaliilor nu conteaza asa mult.

Cunoscatorii adevarati stiu insa ca dincolo de valoarea estetica pe care un ceas o are, ceea ce il face cu adevarat special este calitatea materialului din care este realizata carcasa, mecanismul care-i asigura buna funcţionare si precizia acestuia. Nu in ultimul rand, valoarea inestimabila a acestuia se afla in functiile suplimentare si detaliile aparent minore care vorbesc despre personalitatea unui ceas.

ceas-barbatesc-wesse-wwg400103l

Ceasul a fost si este un accesoriu pretios pentru noi. Doar cu ajutorul lui, omul a fost capabil sa masoare timpul si in acest mod – ceasul, obiectul fizic in sine – a castigat un loc de onoare in istoria omenirii, iar tehnologia moderna din zilele noastre l-a ajutat sa capete aspecte mai elegante, mai pretioase, chiar daca timpul pe care il arata este nepretuit.

Din punctul meu de vedere, ceasurile sunt o alegere inspirata, de fiecare data. Este cadoul ideal si consider ca am enumerate deja toate motivele care il fac sa merite acest titlu. Asadar, data viitoare cand va uitati la propriul ceas de mana, amintiti-va cat de important este de fapt acest obiect, aparent… nesemnificativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *