Dobanzile FIXE ale creditelor au scazut cu 17% – vesti bune pentru romani!

Valentin Anghel - CEO AVBS

Începând cu al doilea trimestru al anului 2023 instituțiile bancare din România au conceput oferte de creditare din ce în ce mai competitive, ajungând să scadă dobânzile fixe ale creditelor ipotecare cu mai mult de 17%.

Reactualizările din domeniu bancar și diminuările dobânzilor continuă să apară încă de la începutul anului, obiectivul băncilor fiind acela de a susține în continuare un nivel de creditare sănătos atât pentru românii care vor să contracteze noi credite ipotecare avantajoase, dar și pentru cei care intenționează să-și refinanțeze creditele vechi, devenite greu de rambursat, în credite noi, în condiții mai bune și costuri mai mici.

               „Sute de mii de debitori din țara noastră au fost afectați de creșterile masive ale indicilor ROBOR și IRCC, iar acest fapt a condus la restructurarea ofertelor de creditare. Acum acentul este pus pe dobânzile fixe și, în momentul de față, sunt MAI MICI decât dobânzile variabile. Așadar, de dobânzile fixe mai mici cu 17% pot beneficia atât românii care vor să-și refinanțeze creditele contractate în trecut, dar și cei care vor ca în 2023 să-și achiziționeze propriile locuințe cu ajutorul creditelor ipotecare. La momentul actual, dobânzile fixe ale creditelor bancare sunt la nivelul redus la care erau la începutul anului 2022. Așadar, pare că piața creditelor din România și-a început procesul de redresare.” – declară Valentin Anghel, CEO & Founder al companiei de brokeraj de credite AVBS Credit.

Prin accesarea refinanțărilor rapide a creditelor cu dobânzi variabile în credite ipotecare cu dobânzi fixe, românii își pot micșora vizibil ratele creditelor. Specialiștii AVBS Credit recomandă începerea formalităților de refinanțare în credite ipotecare cu dobânzi fixe cât mai curând posibil, deoarece ofertele de creditare cu dobânzi diminuate sunt valabile o perioadă limitată de timp. Reamintim că instituțiile bancare își reactualizează ofertele de creditare periodic, în funcție mai mulți factori: valoare IRCC, valoare ROBOR, valoare dobândă cheie a politicii monetare și inflație, dar și în funcție de propriile obiective și politici interne de creditare.

                „Dobânda variabilă a creditului ipotecar este o opțiune foarte bună atunci când piața bancară este echilibrată, iar IRCC stagnează la o valoare scăzută sau atunci când IRCC este în plină descreștere. Momentan dobânda fixă a creditului ipotecar este încă cea mai bună opțiune pentru un credit ipotecar”, menționează Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

O dobândă scăzută a creditului ipotecar înseamnă o economie considerabilă la plata ratelor, dar conduce și la accesarea unui credit de valori mai mari. Ofertele de creditare pe dobânzi fixe diminuate sunt valabile atât pentru creditele noi de achiziție imobil, dar și pentru refinanțarea creditelor mai vechi.

În urma celor evidenţiate în cuprinsul acestui comunicat, creditul ipotecar cu o dobândă FIXĂ este cea mai bună și mai sigură formă de finanțare a momentului, fie credit ipotecar nou sau de refinanțare. Dobânda fixă REDUSĂ este excelentă atât pentru cei care sunt la primul credit ipotecar, dar și pentru românii care au deja un credit și vor să-și ușureze cheltuielile ratelor crescute mult în ultimul an și jumătate.

Reţeaua AVBS Credit este formată din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România, cu brokeri de credite autorizați de A.N.P.C.

AVBS Credit lucrează cu peste 35 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Accesează franciza AVBS Credit de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *