AMD prezintă noile procesoare Ryzen 7000 construite pe arhitectura ZEN 4

AMD a anunțat procesoarele desktop Ryzen 7000 Series, echipate cu arhitectura „Zen 4” pentru a genera cele mai bune performanțe în gaming și editare conținut multimedia. Disponibilitatea acestora va fi începând cu 27 septembrie la retailerii și etailerii din întreaga lume.

Cu până la 16 nuclee și 32 de fire de execuție, procesoarele desktop Ryzen 7000 Series oferă cu 13% a IPC-ului față de  arhitectura „Zen 3” și sunt primele procesoare x86 care au procesul de fabricație pe 5nm, oferind în același timp performanțe cu până la 15% mai mari în gaming decât cele ale concurenței, păstrând eficiență energetică consacrată. În condiții de utilizare intensivă, modelul Ryzen 9 7950X (vârful de gamă) este cu până la 47% mai eficient decât procesoarele concurente.

0

Odată cu noile procesoare, AMD a prezentat platforma pentru desktop AM5, cu conectivitate de ultimă generație, ce include memoria RAM DDR5 dual-channel, cu până la 24 de benzi PCIe 5.0 și multe alte specificații de top. Socket-ul AM5 va fi disponibil cu patru chipset-uri, X670 Extreme, X670 (disponibile în septembrie) și B650E și B650 (disponibile în octombrie).

De asemenea, AMD a oferit prima demonstrație publică din lume a plăcii grafice AMD Radeon RX din noua generație (lansarea va fi în cursul acestui an), construită pe noua arhitectură AMD RDNA 3. Împreună cu noul procesor Ryzen 9 7950X, demo-ul a prezentat un gameplay incredibil al mult așteptatului joc Lies of P la 4K cu setări ultra, rulând pe un GPU RDNA 3 de pre-producție..

Pentru a afla mai multe despre procesoarele desktop Ryzen 7000 Series, platforma AM5 și AMD Expo, vă rugăm să accesați comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *