Centrul BertaLand pentru seniori, copii și animale, a fost inaugurat. Proiectul a fost realizat de Asociația Zi de Bine în colaborare cu Asociația BertaLand

București, 2 august 2022: Centrul BertaLand sau #CasaPlină a fost inaugurat în Sânpetru, județul Brașov, iar primii beneficiari i-au trecut deja pragul. Proiectul a fost realizat de Asociația Zi de Bine pentru Asociația BertaLand și a fost creat pentru bătrânii care trăiesc singuri, copii care provin din familii cu situații financiare precare, dar și pentru animalele abandonate.

În cadrul centrului vor avea loc activități pentru seniori, de la seri de dans, concursuri de șah și yoga  până la ateliere creative, terapii și excursii. Aceste activități îi vor ajuta pe vârstnici să se mențină activi, și să se bucure de companie și atenție. Copiii vor beneficia de ajutor la teme si ateliere creative, care le vor oferi o bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect a fost de 40.000 euro și a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

 Luciana Zaharia & Melania Medeleanu_Asociația Zi de Bine (2)

„#CasaPlină este un proiect amplu care pune laolaltă nevoi atât de diferite dar care totodată, necesită o atenție specială. Suntem bucuroase că am reușit să punem bazele unui centru atât de complex, în care copii, vârstnici și prietenii lor necuvântători vor avea un spațiu comun de interacțiune și mai ales, sprijin reciproc“ au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

 

Animalele abandonate sunt preluate în cadrul centrului, în regim de foster și vor fi pregătite pentru o viață în familie, datorită contactului direct cu copiii, seniorii, dar și cu celelalte animale ale centrului. Ulterior, la momentul adopției, animalele vor fi deja obișnuite cu oamenii, crescând astfel șansele ca integrarea lor să fie rapidă și adopția permanentă.

Visul meu s-a împlinit, Centrul BertaLand și-a deschis porțile și deja am început implementarea activităților. Avem deja în grijă căței și pisici pe care îi pregătim pentru adopție, iar copiii și seniorii au descoperit deja cu bucurie locul care, sperăm, le va fi a doua casă. Suntem pregătiți să oferim sprijin celor care au nevoie“, a declarat Laura Bercean, fondatoarea Asociației BertaLand.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

***

Despre Asociația Zi de BINE

 

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *