Gelu Voicu cantaret de muzica populara

Gelu Voicu este un cantaret de muzica populara care s-a nascut in comuna Olteni, din judetul Teleorman. El a ajuns cunoscut in toata tara datorita muzicii sale si a numeroaselor spectacole, dar si evenimente la care a participat. Ca multi alti artisti celebrii inca de cand era copil a avut o inclinatie catre muzica, spunand ca a trait inconjurat de oameni simpli si traditionali, iar asta l-a ajutat sa isi dea seama de adevaratele valori. Cantaretul a urmat un liceul din Teleorman, iar dupa a studiat la Colegiul Universitar Pedagocic din Bucuresti sectiunea “Muzica”.

Inca din 1999 canta la diverse festivaluri insa, Gelu Voicu s-a lansat oficial in industria muzicala populara romaneasca in anul 2002, cu cantece superbe de joc si voie buna precum “Sa ne iubim aproapele”, iar apoi nu a durat mult pana a intrat in gratiile romanilor.

In 2003 Gelu a reusit sa obtina premiul I in cadrul prestigiosului festival “Maria Tanase”, care este considerat o rampa de lansare pe scena muzicii populare.

Peste 2 ani dupa lansarea lui oficiala, artistul a publicat si primul album “Pe dealul din Teleorman“, care face referire la locul sau natal. Dupa acest album, artistul a inceput sa prinda tot mai multa popularitate si a fost cat mai des invitat atat la radio, cat si la televizor. Dupa semnarea primului album, Gelu infiinteaza un grup de muzicieni intitulat “Dorulet“, care in 2007 avea sa-si schimbe numele in “Lautarii din Teleorman”, dar odata cu schimbarea numelei au aparut si diverse schimbari in componenta grupului, cum ar fi schimbarea unei parti din taraf, dar si inlocuirea unor instrumente muzicale si adaugarea tambalului si a contrabasului.

In special Gelu Voicu are cantece despre nunta cum ar fi “Impodobitul Bradului“, “Primirea nuntasilor” si “Sarba de la nunta“. Albumul artistului semnat in 2009 intitulat “Nunta ca pa Teleorman”, alaturi de taraful sau, este facut special pentru prezentarea evenimentelor unei nunti traditionale la tara.

Voia buna pe care o transmite Gelu Voicu este apreciata de toti oamenii, iar asta il face in continuare un artist special. Mereu este invitat la emisiuni televizate care au tema folclorul cum ar fi “Vedeta populara”, “Nu uita ca esti roman”, “Tezaur Folcloric”, unde acolo isi prezinta creatile sale unice, alaturi de formatia “Lautarii din Teleorman”.

In 2010 Gelu Voicu a reusit o colaborare de succes, prezentand o emisiune in cadrul postului Etno TV. Acolo invitati de seama precum Nicolae Furdui-Iancu sau Dinu Iancu Salajanu nu au ezitat sa apara. Inainte de aceasta colaborare care este cea mai cunoscuta, interpretul a mai avut si alte colaborari cu emisiuni din televiziunea romaneasca. In 2006 acesta a fost prezentator principal in emisiunea “Sarut-mana, mama” publicata pe National TV. Un an mai tarziu a inceput o emisiune noua numita “Prima iubire”, alaturi de echipa “Romantica”. In anul 2008/2009, Gelu Voicu a prezentat Revelionul in cadrul unei emisiuni televizate alaturi de Ioana Bendek. Vrei un artist pentru petrecere firma, spectacol, corporate party, aniversari, festivitati?

Artistul are o familie frumoasa impreuna cu sotia sa, care este avocat, si cei 3 copii. Se vede si se simte ca este un om implinit, atat din punct de vedere personal cat si profesional.

Cu un repertoriu vast si diversificat, artistul Gelu Voicu, isi face usor simtita prezenta la spectacole, emisiuni si evenimente, fiind mereu in lumina reflectoarelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *