HUAWEI FreeBuds 4, primele căști True Wireless open-fit cu anulare activă a zgomotului

Află secretul tehnologiei Adaptive Ear-Matching

 

București, 7 iulie 2021 – Huawei Consumer BG a lansat oficial produsul HUAWEI FreeBuds 4, primele căști True Wireless din lume cu tehnologie Ear-Matching de anulare a zgomotului. Față de modelul anterior, HUAWEI FreeBuds 4 oferă un upgrade semnificativ în ceea ce privește confortul la utilizare și performanțele funcției ANC (Active Noise Cancellation). În plus, oferă o calitate a sunetului de înaltă rezoluție și o experiență inteligentă de conectivitate audio, lansând oficial era ANC 2.0 open-fit. Noile căști sunt disponibile la precomandă din 7 iulie, pe www.huaweistore.ro, la prețul de 599 lei, dar și în rețelele de retail partenere.

Dezvoltarea funcției ANC open-fit, o provocare mare pentru industrie

Anularea pasivă a zgomotului se realizează, în principal, prin dopuri fizice care izolează canalul auditiv de zgomotul extern, în timp ce ANC funcționează prin microfoane și prin utilizarea undelor sonore care anulează zgomotul. ANC utilizează mijloace digitale pentru a neutraliza activ zgomotul extern, eliminând zgomotul care nu poate fi anihilat prin mijloace fizice.

Majoritatea căștilor wireless open-fit, care se adaptează formei urechii, nu dețin funcția ANC. Când utilizatorii poartă căști fără ANC, trebuie adesea să mărească manual volumul pentru a se bucura de muzică în medii zgomotoase, cum ar fi în metrou și autobuz sau pe drumurile aglomerate. Însă o experiență de ascultare liniștită și confortabilă devine dificilă în genul acesta de contexte.

Designul open-fit este mai aerisit și mai confortabil pentru utilizator, datorită absenței dopurilor care pătrund adânc în canalul urechii. Totuși, în timp ce căștile open-fit sunt mai flexibile la diferite stiluri de purtare și diferite dimensiuni ale urechii, mediul acustic pentru tehnologia de anulare a zgomotului este mai predispus la schimbări. Acest lucru înseamnă că utilizarea acelorași parametri de anulare a zgomotului în căștile open-fit, care stau diferit în ureche, oferă niveluri diferite de eficiență a anulării zgomotului. Prin urmare, provocarea în ceea ce privește căștile ANC open-fit este ca potrivirea în ureche să nu compromită efectul stabil și eficient de anulare a zgomotului.

Anulare adaptivă a zgomotului pentru o experiență de ascultare personalizată

În timpul dezvoltării căștilor HUAWEI FreeBuds 4, inginerii audio de la Huawei au colectat mai întâi date amănunțite privind urechea umană, referitoare la impedanța acustică, mărimea egală cu raportul dintre presiunea sonoră a unui sistem acustic și fluxul acustic corespunzător. Având în vedere analiza datelor, echipa a proiectat mai multe seturi de parametri pentru a obține o anulare optimă a zgomotului în diferite condiții.

Soluția căștilor HUAWEI FreeBuds 4 este tehnologia Adaptive Ear Matching (AEM). Prin detectarea automată a formei urechii și a modului de purtare, căștile HUAWEI FreeBuds 4 pot determina în mod inteligent setarea optimă de anulare a zgomotului pentru fiecare utilizator, oferind cea mai confortabilă experiență de anulare a zgomotului și o calitate audio constantă de înaltă rezoluție, indiferent de situație. Împreună cu algoritmul AI încorporat, căștile atribuie apoi cei mai potriviți parametri de anulare a zgomotului din diferite seturi de date, oferind cea mai eficientă performanță de anulare a zgomotului. Astfel, când căștile sunt puse în urechi, acestea detectează automat forma canalului auditiv al utilizatorului și reglează algoritmul ANC din peste 10 variante disponibile.

Cu HUAWEI FreeBuds 3, utilizatorii au apelat la reglaje manuale pentru a găsi cei mai potriviți parametrii de anulare a zgomotului pentru ei. Însă, cu noile căști HUAWEI FreeBuds 4, utilizatorii se pot bucura de combinarea inteligentă a parametrilor de anulare a zgomotului, ori de câte ori este activată funcția de anulare a zgomotului, pentru o experiență de ascultare personalizată oricând și oriunde.

Experiență audio inteligentă și confortabilă, conectivitate simplă

Ușoară și confortabilă, casca HUAWEI FreeBuds 4 cântărește doar 4,1 g și se potrivește perfect în ureche. Carcasa de încărcare are o grosime de 21,2 mm și cântărește doar 38 g, fiind la fel de ușor de transportat asemenea unei chei auto.

Printr-un proces de design ergonomic și mii de etape de modelare 3D a urechilor, căștile HUAWEI FreeBuds 4 sunt curbate perfect pentru o potrivire mai bună și o experiență de purtare ușoară, atingând un echilibru excelent între anularea zgomotului și confort.

Conectarea și conexiunea sunt mai inteligente cu HUAWEI FreeBuds 4. Căștile suportă conectarea cu dispozitivele din apropiere, conexiune duală a dispozitivului și control Audio Center cu smartphone-uri, tablete și alte dispozitive Huawei. De asemenea, este și primul dispozitiv care suportă conectarea rapidă cu un MateBook HUAWEI aflat în apropiere, o fereastră se deschide instant pe laptop anunțând posibilitatea de conectare, fără a mai fi nevoie de scanare bluetooth și alți pași intermediari. Căștile sunt compatibile atat cu sistemul de operare Android, cât și iOS.

Căștile suportă o gamă de frecvențe de până la 40kHz, redând vocile și sunetele de înaltă frecvență foarte clar. HUAWEI FreeBuds 4 oferă înregistrare HD și mod de latență redusă, pentru ca utilizatorii să se bucure mai mult de jocuri și divertisment cu o calitate audio înaltă.

Performanța ANC open-fit excelentă a căștilor HUAWEI FreeBuds 4 se datorează investiției constante în cercetare și dezvoltare a Huawei de-a lungul anilor. Huawei va continua să revoluționeze conectivitatea perfectă și sunetul inteligent, aducând consumatorilor experiențe de utilizare și mai performante.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro.  

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *