Nokian Tyres anunță etapa finală de dezvoltare a noului centru de testare din Spania

Construcția centrului ultramodern de testare Nokian Tyres din Spania va fi finalizată în 2021, în timp ce testarea anvelopelor se află deja în faza de dezvoltare. Investiția totală este estimată la 60 de milioane de euro.

 Centrul Nokian Tyres din sud-vestul Europei permite testarea anvelopelor de vară, all-season și de iarnă pe tot parcursul anului. Compania a demarat construcția centrului de testare în mai 2018.

Acesta este al treilea centru de testare al Nokian Tyres și completează rețeaua deja existentă formată din cel de 700 de hectare din Ivalo, Finlanda, și cel situat lângă sediul central din Nokia.

Fact sheet_Nokian Tyres

Șantierul de 300 de hectare, dotat cu 10 piste, este situat în Santa Cruz de la Zarza, un oraș situat la aproximativ o oră distanță de capitala Spaniei, Madrid.  Noul centru de testare Nokian Tyres din Spania este o investiție în inovație, una dintre valorile de bază ale companiei. Acesta permite testarea produselor premium special concepute pentru piețele în creștere din Europa Centrală și SUA pe tot parcursul anului.

„Construcția acestui centru de testare este în deplină concordanță cu obiectivele noastre pe termen lung, acelea de a dezvolta noi produse care să ne consolideze creșterea pe piețele europene. Este un moment important pentru noi, deoarece a fost cea mai mare investiție în zona de testare de până acum.”, a declarat Daniel Rodriguez, Director al Centrului de Testare Nokian Tyres din Spania.

Inovație în testare

La noul centru de testare vor fi evaluate cu precădere anvelopele de vară, mixte și cele cu o clasă de viteză ridicată. De asemenea, o altă arie de interes pentru noua unitate de testare din Spania este dezvoltarea siguranței produselor, pentru toate sezoanele, ceea ce înseamnă că vor fi testate și anvelopele de iarnă.

Atracția principală a centrului de testare este pista ovală de mare viteză, lungă de 7 kilometri, care permite testarea anvelopelor la viteze de peste 300 km/h. Pista ovală va înconjura mai multe piste de testare pentru studierea comportamentului anvelopelor în ceea ce privește manevrabilitatea pe suprafețe umede și uscate, frânarea și acvaplanarea. Aceste spații vor fi utilizate și pentru testele de omologare a anvelopelor, respectiv cele privind zgomotul de rulare și aderența pe teren umed.

„Vremea caldă ne oferă un cadru excelent pentru testarea anvelopelor în diferite condiții. Zăpada puternică din ianuarie a fost o surpriză, dar s-a potrivit perfect angajamentului nostru de a produce anvelope pentru condiții extreme, fie că e vorba despre zăpadă, ploaie puternică sau temperaturi ridicate.”, completează Jouni Kainulainen, Test Manager, Nokian Tyres.

În apropierea centrului de testare există și un centru pentru vizitatori, spațiu în care vor avea loc lansări de produse și traininguri interne și externe. Pentru a marca moștenirea nordică a companiei, centrul pentru vizitatori este prevăzut și cu o saună tradițională finlandeză, realizată din lemn.

Abordare sustenabilă în explorarea de noi materii prime

Nokian Tyres se concentrează asupra cercetării și dezvoltării unor noi surse de materii prime sustenabile pentru fabricarea anvelopelor, printre care se numără și planta guayule. Compania se implică în procesul de cultivare și în studierea acestei plante, împreună cu universitățile locale și diverși parteneri. Scopul este de a identifica dacă guayule reprezintă o posibilă sursă de cauciuc natural de înaltă calitate. Plantația este administrată de fermierii locali.

„Guayule este un tip de plantă care produce latex natural. Acesta poate fi extras pentru a fabrica unii dintre compușii necesari în procesul realizării anvelopelor. Studiem adaptabilitatea acestei plante la clima din Spania centrală, astfel încât să o putem cultiva la scară mai mare. Rezultatele de până acum sunt promițătoare.”, explică Daniel Rodriguez.

De asemenea, compania a rezervat 25 de hectare de teren pentru ocrotirea faunei sălbatice. Aceasta acțiune a inclus construirea unui cuib pentru șoimi și bufnițe și a unor adaptoare de apă pentru păsări care vor fi monitorizate în următorii 3 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *