Vinul rosu este cel mai bun pentru sanatate!

Dintre toate bauturile alcoolice, vinul rosu este cel mai nobil, deoarece acesta se obtine prin cel mai pur proces, folosind struguri nobili si tehnici bine stabilite pentru a obtine cel mai bun produs.

Crama girboiu se mandreste cu o selectie de vinuri foarte bune, premiate la nivel European si obtinute din struguri 100% romanesti. Gama de vin rosu de la Girboiu reprezinta deliciul consumatorilor de vin, deoarece categoriile de vin precum Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon sau Merlot reprezinta o traditie indelungata si apreciata de toate popoarele Europene.Screenshot 2020-12-10 101817

Vinurile din Europa reprezinta tot ceea ce este traditional in vinificatie. In niciun alt loc un vin nu reflecta cultura oamenilor care l-au creat si aromele tarii in care a crescut asa cum se intampla in Europa. Vinurile poarta numele locurilor in care au fost create, nu dupa strugurii din care s-au nascut. Vinurile europene urmeaza gusturile locale mai mult decat tendintele internationale. Exista o legislatie comuna pentru toate tarile, iar sistemul lor DOC, soiurile si procesele de struguri sunt foarte reglementate.

Sa luam fiecare tara in parte

Vinul si mancarea sunt legate intre ele si sunt parte importanta a culturii din Franta, de exemplu. Au traditia, diversitatea terenurilor si o gama larga de soiuri de struguri, toate conditiile potrivite pentru a produce vinuri grozave si de aceea vinurile frantuzesti sunt atat de apreciate si sunt etalon.

Vinurile din Italia sunt perfecte pentru fiecare masa. O descriere foarte scurta a celor mai populare vinuri italiene, va poate ajuta sa alegeti vinul italian perfect intr-un restaurant sau pentru o cina in stil italian acasa.

Vinul in Spania are o istorie antica, deoarece Spania este una dintre cele mai vechi tari producatoare de vin din Europa. In acelasi timp Spania este tara de origine a unora dintre cele mai moderne vinuri din peisajul european, fara a uita vinurile casnice, care nu ajung in cataloage, dar va ajuta sa aveti o experienta memorabila cu tapasul spaniol.

Cultura vinului in Europa este anterioara romanilor. In Grecia antica, vinul era laudat de poeti, istorici si artisti si era frecvent mentionat in lucrarile lui Esop si Homer. In Grecia, insa, vinul era considerat privilegiul claselor superioare. Dionis, zeul grec al vinului, a reprezentat nu numai puterea euforica a vinului, ci si influentele sale sociale si benefice. El a fost vazut ca promotorul civilizatiei, un legiuitor si un iubitor de pace, precum si zeitatea patronala a agriculturii si a teatrului. Intr-adevar, potrivit istoricului antic grec Tucidide, „popoarele Mediteranei au inceput sa iasa din barbarie cand au invatat sa cultive maslinul si vita de vie”.

Vinul a evoluat ca parte a vietii, culturii si dietei din timpuri imemoriale. Vinificatia a aparut in Europa odata cu extinderea Imperiului Roman in toata Marea Mediterana, cand au fost infiintate numeroase regiuni viticole majore care exista si astazi. Chiar si atunci, vinificatia a reprezentat o dezvoltare precisa care a favorizat dezvoltarea diferitelor soiuri de struguri si tehnici de cultivare. Au aparut butoaie pentru depozitare si transport, sticlele au fost utilizate pentru prima data si chiar s-a dezvoltat un sistem de denumire rudimentar, pe masura ce anumite regiuni au castigat reputatia pentru vinul fin. Pe masura ce productia de vin s-a rafinat progresiv, popularitatea sa a crescut, iar tavernele de vin au devenit o caracteristica comuna in orasele din Imperiu. Tehnicile de productie imbunatatite in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea au dus la aparitia unor calitati mai fine ale vinului, au inceput sa se foloseasca sticle de sticla cu dopuri, iar tirbusonul a fost inventat. Industria vinicola franceza a cunoscut un avant in acest moment, cu o recunoastere speciala acordata bauturilor din regiunea Bordeaux de catre comerciantii din Tarile de Jos, Germania, Irlanda si Scandinavia. Bordeaux a schimbat vinul cu cafea si alte articole cautate din Lumea Noua, contribuind la consolidarea rolului vinului in comertul mondial emergent.

In timp ce secolul al XIX-lea este considerat epoca de aur a vinului pentru multe regiuni, nu a fost lipsita de tragedie. In jurul anului 1863, multe vie frantuzeasca au suferit de o boala cauzata de afidul Phylloxera, care a aspirat sucul din radacini. Cand s-a descoperit ca vita de vie din America era rezistenta la filoxera, sa decis plantarea vitei de vie americane in regiunile franceze afectate. Acest lucru a creat struguri hibrizi care au produs o varietate mai mare de vinuri.

Toate aceste evenimente au dus la o perfectionare a soiurilor de vin, o perfectionare care s-a raspandit si in Romania. Desi tara noastra are o traditie al fel de indelungata in arta vinului, ultimii 100 de ani s-au dovedit a fi cruciali pentru a scoate tot ce este mai bun din soiuri precum Feteasca Neagra, Zaibar sau Merlot. Crama Girboiu a cules intelepciunea din spatele facerii de vinuri albe, rosii sau rose pentru a oferi consumatorilor produsul suprem: un vin bun, facut din struguri locali, la un pret rezonabil si disponibil oriunde in tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *