Energie verde pentru oameni inteligenti!

 

aaaaaa

Un om inteligent recunoaste o oportunitate buna inca de la inceput. Chiar daca aceasta oportunitate poate sa coste ceva mai mult, pe termen lung este sustenabila si eficienta. Cam asa este si cu energia solara. La inceput, un panou fotovoltaic monocristalin poate fi peste puterile economice, mai ales daca persoana respectiva doreste sa instaleze mai multe panouri, insa se va dovedi ca aceasta este o investitie inteligenta, ce ofera un mediu mai sigur.

Soarele este cea mai prietenoasa sursa de energie fata de mediu, cu efecte minime de poluare, pentru ca nu produce gaze cu efect de sera. Acestea contribuie la incalzirea globala care, la randul sau, pune in pericol supravietuirea omului si a altor specii. Energia solara este eficienta pentru ca reduce risipa de energie, care vine cu consecinte economice grave.

De asemenea, trebuie sa tinem cont ca, preturile la energia electrica fluctueaza din cand in cand, iar asta face dificila, pentru consumatori, estimarea facturilor viitoare la electricitate.

Spre deosebire de multe alte aspecte imprevizibile ale vietii umane, soarele rasare si apune in fiecare zi. Peste tot in lume, oamenii stiu ritmul soarelui, pe care acesta il respecta 12 luni pe an. Chiar daca mai sunt si zile cu nori, in zilele noastre se poate face o estimare a zilelor si perioadelor cu soare. Toate acestea fac ca energia solara sa fie o sursa foarte fiabila.

Gratie noilor inventii, utilizatorii pot sa stocheze energie solara pentru zilele cu nori. Tesla Powerwall este o baterie imensa care face acest lucru. A fost proiectata pentru a pastra energie solara care poate fi utilizata seara, in tandem cu panourile solare, cand este o pana de curent sau in timpul lunilor de iarna sau a perioadelor cu vreme imprevizibila.

Panourile fotovoltaice functioneaza in doi pasi simpli:

-Panoul fotovoltaic preleveaza radiatia solara si o transforma in energie electrica;

-Celulele sale fotovoltaice capteaza energia si o convertesc in electricitate.

In functie de tipul de celule care le compun, panourile solare fotovoltaice se impart in mai multe categorii:

-Panourile fotovoltaice monocristaline;

-Panourile fotovoltaice policristaline;

-Panourile fotovoltaice amorfe;

-Panouri fotovoltaice cu strat subtire;

Evident, fiecare categorie are avantajele si dezavantajele ei. Cele monocristaline sunt mai scumpe, dar ofera o calitate superioara; cele policristaline au un pret mai redus, insa si o eficienta mai scazuta. Daca ne indreptam spre panourile fotovoltaice amorfe, trebuie sa luam in considerare faptul ca sunt putin eficiente in conditii de lumina intensa si ca dau randament mai bun atunci cand sunt amplasate in medii cu conditii slabe de lumina. Panourile fotovoltaice cu strat subtire sunt mai ieftine decat cele cu celule solare cristaline, fiind ideale pentru suprafetele mai largi, insa produc mai putina energie.

Avantajul de a cumpara de pe magazinul online e-acumulatori.ro o reprezinta posiblitatea de a achizitiona panouri in functie de nevoile fiecaruia tinand cont de bugetul propus inca de la bun inceput. In ziau de astazi, panourile solare reprezinta una din cele mai bune investitii pentru o locuinta, deoarece asigura un flux de energie constant fara sa dauneze mediului, dar care mareste si valoarea proprietatii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *