AMD duce gaming-ul în Full-HD la următorul nivel, cu ajutorul noii serii Radeon RX 5500

AMD a anunțat astăzi lansarea noii serii de plăci video, Radeon RX 5500, care integrează arhitectura de gaming AMD RDNA pentru a livra o experiență de gaming de top la rezoluție 1080p în cele mai noi titluri AAA și eSports.

Lineup-ul de plăci video lansare cuprinde Radeon RX 5500, care va fi disponibilă în sistemele desktop PC de la producători de top, precum și Radeon RX 5500M pentru laptop-urile de gaming.

Producătorii de top din lume au început deja să integreze aceste produse noi în sistemele lor:

  • MSI va lansa primul laptop de gaming cu grafică Radeon RX 5500M la finalul acestei luni
  • HP și Lenovo plănuiesc să integreze plăci video Radeon RX 5500 pe sistemele high-end de tip desktop PC pe care le vor lansa în luna noiembrie
  • Acer va lansa sisteme desktop PC cu Radeon 5500 în luna decembrie a acestui an

Cu ajutorul integrării arhitecturii de gaming AMD RDNA, bazată pe un proces de fabricație de 7nm, noua serie de plăci video oferă performanțe de top:

  • Radeon RX 5500 oferă o performanță-per-watt de 1.6 ori mai mare decât plăcile video Radeon lansate până acum, care sunt bazate pe arhitectura Graphics Core Next (GCN), precum și o performanță cu 37% mai bună, în medie, decât concurența directă, în ceea ce privește anumite titluri jucate la rezoluție Full-HD.
  • Radeon RX 5500M oferă o performanță mai bună cu 30%, în medie, decât concurența directă.

Noua serie Radeon 5500 se bucură de suportul unor funcții de top, pentru a duce gaming-ul în rezoluție 1080p la următorul nivel:

  • Radeon Image Sharpening (RIS) aduce claritate și saturație imaginilor din jocuri, cu ajutorul funcțiilor de upscaling și post-procesare.
  • AMD FidelityFX, un filtru dinamic care permite o claritate mai bună a detaliilor în zonele de contrast redus de pe ecran.
  • Radeon Anti-Lag, care reduce semnificativ timpul de răspuns, făcând din Borderlands 3 un titlu cu 23% mai responsiv atunci când este jucat pe plăci video Radeon RX 5500
  • Cel mai mare ecosistem de display-uri de gaming, cuprinzând 950 de monitoare care suportă tehnologiile HDR Radeon FreeSync și Radeon FreeSync 2.

În plus, cu bundle-ul de jocuri AMD Raise the Game, gamerii care care vor achiziționa sisteme eligibile desktop PC sau laptop-uri de gaming dotate cu Radeon 5500, vor primi gratuit, la alegere, unul dintre jocurile Borderlands 3 sau Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *