Huawei lansează pe piața din România smartphone-ul cu camera frontală retractabilă, HUAWEI P Smart Z

Ecranul telefonului nu are notch, camera frontală fiind ascunsă” în corpul dispozitivului

București, 4 iulie 2019 – Huawei anunță lansarea pe piața locală a noului HUAWEI P Smart Z, un smartphone fără notch, cu o cameră frontală retractabilă în corpul telefonului, cu ecran Full HD, la un preț extrem de atractiv. Noul HUAWEI P Smart Z este disponibil din luna iulie, la prețul recomandat de 1.399 lei, la partenerii autorizați Huawei, dar și în Huawei Experience Shop – Afi București sau Huawei Service Center.

HUAWEI P Smart Z se remarcă drept un dispozitiv destinat în special studenților și tinerilor angajați, utilizatori dornici să profite de un smartphone performant la un preț extrem de atractiv. Echipat cu chipsetul Kirin 710F, care conferă o funcționare a telefonului la performanțe ridicate cu un consum redus de energie, fiind în același timp dotat  cu un inteligent sistem de operare – EMUI 9, HUAWEI P Smart Z vine cu o serie de funcții remarcabile: fotografiere asistată de inteligența artificială, durată mare de viață a bateriei, grafică de înaltă definiție și o estetică remarcabilă. Combinația unică între tehnologia avansată, designul revoluționar și prețul accesibil sunt indicii ale felului în care vor arăta smartphone-urile viitorului.

Ecran fără notch FullView de 6,59 inch

HUAWEI P Smart Z vine cu un ecran fără notch sau margini inestetice, oferind un efect autentic de ecran complet. Datorită mutării camerei secundare și a senzorului de lumină ambientală, HUAWEI P Smart Z obține un îndrăzneț raport de aspect de 19,5:9, creând efectul oferit de un ecran de 6,59 inch, raportul ecran-corp fiind de 91% (AA/TP, date de la laboratorul Huawei).

Cu un afișaj Full HD 2340 x 1080 și o densitate bogată a pixelilor, de 391 PPI, ecranul HUAWEI P Smart Z se comportă precum o lupă, făcând vizibil un detaliu oricât de mic.

HUAWEI P Smart Z are integrat modul Eye Comfort care filtrează lumina albastră dăunătoare ochilor, pentru a preveni suprasolicitarea și obosirea acestora. Funcția a trecut cu brio numeroase teste riguroase pentru siguranță și a primit certificare din partea TÜV Rheinland.

Cameră foto retractabilă cu rezoluție de 16 MP

Raportul mai mare dintre ecran și corpul telefonului HUAWEI P Smart Z se datorează inovatoarei camere secundare cu rezoluție de 16 MP. Ascunsă în corpul telefonului, în timpul utilizării normale a smartphone-ului, camera este activată și se ridică automat deasupra ecranului doar în momentul în care este apăsată funcția de selfie. Acest design futurist, inspirat de periscopul fixat pe submarine, rezolvă problema amplasării camerei secundare pentru a extinde la maximum ecranul smartphone-ului.

Obiectivul este acționat de un motor și de un dispozitiv de ridicare dezvoltate de la zero. Este nevoie de doar o secundă pentru ridicarea sau coborârea camerei, ceea ce o transformă într-un instrument extrem de util, nefiind doar o curiozitate tehnologică.

Huawei a implementat teste de fiabilitate stricte și amănunțite, pentru a se asigura că obiectivul va glisa ușor și după mulți ani de folosire. Testele confirmă că acesta poate să reziste la solicitările rezultate în urma a 100.000 de folosiri repetate, fără a fi deteriorat, și că partea din față poate să suporte forța directă a unui obiect de 12 kg. În plus, telefonul este prevăzut cu o funcție inteligentă de protecție la scăparea pe jos care detectează automat momentul când telefonul este în cădere liberă și retrage obiectivul, diminuând astfel efectele căderii.

Fotografii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale

Camera frontală a HUAWEI P Smart Z este asistată de inteligența artificială, fiind capabilă să identifice automat opt scenarii standard, printre care „Blue Skies”, „Greenery”, „Indoor Settings” și „Snowy Landscapes”. În cazul realizării de selfie-uri, diafragma F/2,2 și cei 1,0 µm pixeli reglează optim lumina și fundalul, adăugând imaginilor un filtru natural. În plus, camera are integrat un algoritm bazat pe inteligența artificială care sporește în mod natural frumusețea portretelor, adăugând efecte de iluminare 3D. Filtrele pot fi calibrate în funcție de setări și de particularitățile utilizatorului, oferind o editare a luminii subtilă, comparabilă cu cea a studiourilor foto dedicate.

HUAWEI P Smart Z vine cu o cameră foto duală de 16 MP + 2 MP. Camera principală de 16 MP asistată de inteligența artificială recunoaște automat scenele pentru a optimiza fiecare cadru îmbunătățind claritatea imaginii, reproducând chiar și cele mai mici detalii. Diafragma F/1,8 a camerei principale reprezintă o performanță de vârf, primind cu peste 50% mai multă lumină decât F/2,2; focalizează mai repede și elimină eficient zgomotul din imagine.

Puternic, eficient și fiabil

HUAWEI P Smart Z este prevăzut cu chipsetul Kirin 710F de 12 nm, cu o arhitectură cu opt nuclee și are o eficiență maximă. Performanța procesorului este cu 75% mai bună față de generația anterioară, ceea ce înseamnă că performanță generală este cu 30% mai mare, iar consumul de energie cu 30% mai mic. Bateria de mare capacitate, de 4.000 mAh, este printre cele mai bune de pe piață și se potrivește perfect cu chipsetul Kirin 710F, conlucrând pentru a oferi o eficiență energetică optimă, destinată unui telefon cu funcții diverse.

Sistemul de operare EMUI 9 prezintă tehnologiile de avangardă F2FS 2.0 și EROFS care curăță cache și fragmentele din sistem, extinzând spațiul disponibil și menținând telefonul în funcțiune pentru o perioadă mai mare, fără să se simtă o încetinire.

Noul HUAWEI P Smart Z este disponibil în culorile: Midnight Black, Sapphire Blue și Emerald Green.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *