Noul centru de cercetare și dezvoltare Nokian Tyres duce dezvoltarea de produse la un nou nivel

București, 20 noiembrie 2018 – Cererea de anvelope premium pentru mașinile de mare tonaj este în creștere globală, iar vehiculele mai voluminoase au nevoie de noi anvelope mai mari. Pentru a satisface cererea, Nokian Heavy Tires construiește în 2019 un nou centru de cercetare și dezvoltare în Nokia, Finlanda. Centrul modern de cercetare și dezvoltare accelerează faza de testare a noilor modele de anvelope, menținând calitatea premium pentru care compania Nokian Tyres a fost apreciată în ultimii 120 de ani.

„Aceasta este cea mai remarcabilă investiție în dezvoltarea de anvelope pentru mașini de mare tonaj din întreaga istorie Nokian Tyres”, spune Kalle Kaivonen, director R & D, Nokian Heavy Tires.

Noul Centru de Cercetare și Dezvoltare, cu o suprafață de aproximativ 3.500 metri pătrați, face parte dintr-o creștere substanțială a capacității de producție. Anul trecut, Nokian Heavy Tires Ltd, parte a grupului Nokian Tyres, a răspuns la cererea tot mai mare de anvelope la nivel global cu o investiție în cercetare, dezvoltare și producție de aproximativ 70 de milioane de euro și un obiectiv de creștere a capacității de producție de 50%, planificate pentru o perioadă de 3 ani.

„Ne încadrăm perfect în grafic. Prima etapă a extinderii fabricii de producție este încheiată, iar cea de-a doua va fi gata în aprilie 2019. În vara anului 2019 vom începe instalarea de noi echipamente”, afirmă Pasi Antinmaa, directorul fabricii Nokian Heavy Tires.

Siguranță în orice tip de condiții

Nokian Heavy Tires continuă să producă cele mai bune anvelope din lume pentru mașini de mare tonaj din toate domeniile, de la silvicultură și agricultură, până la minerit și transport. În noul centru de cercetare și dezvoltare, toate testările interne vor fi realizate în aceeași unitate și în apropierea liniilor de producție, toate fiind situate în Nokia. Operarea va fi astfel extrem de eficientă.

„Centrul va fi plin de utilaje moderne”, spune Matti Kaunisto, manager de dezvoltare, Nokian Heavy Tires. „Putem tripla numărul de anvelope testate și putem testa mai multe variabile pentru a le oferi clienților OEM cele mai înalte standarde”.

Este prioritar pentru Nokian Tyres ca întregul ciclu de viață al anvelopei să fie ecologic. Pentru a obține acest standard înalt în domeniul durabilității, noile tehnologii din cercetare și dezvoltare reprezintă un pas remarcabil.

Revoluția vehiculelor fără pilot se apropie

Datorită noilor echipamente moderne de testare ale Centrului de Cercetare și Dezvoltare și culegerii de date din ce în ce mai specifice, Nokian Heavy Tyres va conduce fără îndoială revoluția din segmentul mașinilor de mare tonaj. Noile inovații vor permite dezvoltarea de soluții în premieră. De exemplu, pentru a funcționa în condiții de siguranță și previzibil, fără experiența și estimarea conducătorului auto, sistemul de direcție al vehiculului fără pilot impune cerințe mai ridicate pentru industria anvelopelor.

„Vom vedea și tractoare fără pilot, iar acestea au nevoie de anvelope premium și de datele complete ale acestor anvelope, pentru a garanta o direcție sigură și precisă”, adaugă Kaunisto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *