Lucruri neadevarate spuse despre implantul dentar

La fel ca despre oricare alt lucru si despre implantul dentar se spun lucruri neadevarate ceea ce face ca unii oameni care au nevoie de un implant dentar sa nu mai apeleze la aceasta tehnica de inlocuire a dintilor. Pentru a spulbera cateva dintre miturile care se spun despre implantul dentar in continuarea acestui articol voi desfinta 5 dintre cele mai comune mituri despre implantul dentar.

implant-dentar

  1. Durerea este unul dintre cele mai importante motive pentru care unii dintre noi nu merg la un medic stomatolog chiar daca ar avea nevoie de serviciile acestuia. In viziunea unora si implantul dentar doare motiv pentru care nici nu vor sa auda despre aceasta tehnica de inlocuire a dintilor chiar daca sunt constienti de avantajele oferite de catre acesta. Aceste persoane trebuie sa stie ca operatiunea de implantare dentara se realizeaza doar sub anestezie ceea ce inseamna ca pacientul nu va simti nici o durere.
  2. Durata de utilizare mica este un alt mit care circula printre oameni atunci cand vine vorba despre implantul dentar. Pentru ca implantul dentar imita la perfectie dintii naturali si durata de viata a dintilor implantati prin acest procedeu este la fel de mare ca durata de viata a dintilor naturali, asta in cazul in care acestia sunt ingrijiti corespunzator.
  3. Implantul dentar necesita o perioada de recuperare insa nu atat de mare pe cat se crede. De obicei timpul de recuperare dupa implantarea dintelui este de 2-6 luni, o perioada nu atat de mare daca tinem cont de faptul ca vei beneficia de toate avantajele oferite de catre dintii naturali.
  4. Un alt lucru neadevarat care se spune despre implantul dentar este reprezentat de faptul ca dintii pusi cu ajutorul acestei metode sunt greu de ingrijit. Avand in vedere ca aceasta metoda de inlocuire a dintilor imita la perfectie dintii naturali si ingrijirea acestora este la fel ca in cazul dintilor naturali.
  5. Nu in ultimul rand faptul ca implantul dentar este observat de catre cei din jur este un alt mit care se spune despre acesta.

In concluzie nu trebuie sa credem toate miturile care se spun despre diverse lucruri de care avem nevoie ci trebuie sa mergem direct la sursa pentru a ne lua informatiile despre lucrul de care avem nevoie. In aceasta situatie este vorba despre medicul stomatolog care ne poate da toate informatiile de care avem nevoie despre implantul dentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *