De ce sa optezi pentru fatete dentare

Fatetele dentare sunt straturi subtiri, in sensul conventional, din ceramica (portelan) sau placa compozit, care inlocuiesc smaltul pe zone vizibile ale dintilor. Tehnologia imagistica dentara este o tehnologie minim invaziva (trauma scazuta), adica o metoda de restaurare a dintilor, in care tesutul viu al dintilor necesita procesare minima si acest lucru se datoreaza popularitatii acestor fatete dentare .

Una dintre soiurile de fatete sunt cele Lumineers  sau asa cum se mai numesc si fatete hollywood. Grosimea si dimensiunile acestora depind de sarcina, fie ca este vorba de restaurarea dintilor, de rezolvarea problemelor functionale sau de problemele de estetica si, prin urmare, de gradul de pregatire a dintilor. Grosimea minima a fatetei este de 0,2-0,3 mm. Originea termenului fatete vine de la Hollywood si de la dentistul american Charles Pincus din California, care in 1930 a folosit placile ceramice pentru a crea un zambet ca la Hollywood.

dentfix_1

Ce sunt fatetele dentare, tipuri

Fatetele dentare pot fi clasificate in functie de tipul materialului de fabricatie si de metoda de fabricatie. Cele mai frecvente tipuri de materiale sunt:

  • ceramica (portelan), care se deosebesc prin tipul de ceramica:
  • ceramica presata;
  • alumina ceramic;
  • ceramica pe baza de oxid de zirconiu.

Fateta ceramica

Materialul ceramic este cea mai buna alegere pentru restaurarea estetica a dintilor, iar fatetele ceramice pe care le ofera clinica stomatologica Dentfix din Bucuresti, sunt de cea mai inalta calitate. Principalele avantaje ale placilor ceramice de la clinica IVORY Dentfix in fata concurentilor lor principali, sunt fatetele din materiale compozite:

  • compatibilitate biologica cu corpul uman;
  • proprietatile lor optice si fizice sunt apropiate de proprietatile dentitiei si smaltului dintilor;
  • sunt rezistente la influentele chimice, nu se coloreaza la contactul cu coloranti naturali prezenti in ceai, cafea, sucuri etc .;
  • suprafata fatetei are un luciu natural ridicat, ceea ce face suprafata frontala a oglinzii dintilor, rezistenta la influentele mecanice si fizice;
  • ca o consecinta – nu isi schimba culoarea, transparenta si stralucirea pe intreaga perioada de utilizare;
  • durata de viata depinde de decizii specifice, dar in medie este de la 10 la 20 de ani sau mai mult.

dentfix_2

La subspecii de fatete ceramice pot fi atribuite si solutii de marca in stomatologie: Lumineers, Ultras si altele. Pentru producerea lor se utilizeaza diferite tipuri de ceramica. Cele mai cunoscute materiale de ceramica sunt ale producatorilor Finesse All Ceramic (Dentsply / Ceramco, SUA); Empress Esthetic (Ivoclar / Vivadent AG, Liechtenstein); Carrara Press (Elephant, Olanda); Cergo (Degussa-Dental, Germania) si Optec OPC (Jeneric / Pentron Inc., SUA).

Care este diferenta dintre fatele de portelan, ceramica, sticla

Este vorba de terminologia diferita folosita in stomatologie ca industrie, stiinta, marketing etc. De fapt, vorbim despre ceramica. Adaugarea la ceramica a diverselor impuritati si conexiuni, pentru a gasi noi proprietati ale materialelor, duc la nasterea de noi termeni. Cum ar fi portelanul dentar rezistent, adica un portelan care este similar cu cel din viata de zi cu zi (prima a fost ceramica, apoi a aparut portelanul chinezesc, portelanul vienez si apoi ceramica moderna). Astfel, varietatea materialelor pentru fabricarea de fatete dentare este foarte mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *