Lansarea Campaniei EU OSHA 2018 – 2019 “Managementul substanțelor periculoase” la nivel naţional

Angajaţii sunt expuși la substanțe periculoase în multe locuri de muncă europene. Astfel de expuneri sunt mai frecvente decât conștientizează majoritatea oamenilor și pot, de fapt, să apară la aproape toate locurile de muncă, generând probleme majore pentru securitatea și sănătatea angajaţiilor.
EU OSHA Romania
EU OSHA Romania

Evenimentul din acest an își propune să reunească oficialități, profesioniști și cercetători în cadrul evenimentului intitulat “Managementul substanțelor periculoase”, organizat de Rețeaua Națională a Punctului Focal EU OSHA – România. Pe 27 Iunie, la sala Rondă a hotelului Intercontinental Bucureşti sunt aşteptaţi, începând cu ora 09:30, peste 150 de specialişti şi reprezentanţi ai presei la nivel naţional.

Având în vedere alinierea României la normele europene de sănătate şi securitate în muncă, subiectul utilizării substanţelor periculoase este unul de importanţă majoră, lucru susţinut şi de statisticile mondiale în domeniu. Se atestă o creştere îngrijorătoare a accidentelor cu substanţe periculoase la locul de muncă, fapt ce aduce necesitatea unei conştientizări a problemei şi aplicarea unor norme de protecţie pentru combaterea acestor cazuri.

În cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte precum: activitatea EU OSHA și importanța rețelelor naționale, dar mai ales importanța utilizării corecte a substanțelor periculoase la locul de muncă, norme de aplicat şi bune practici la nivel European. Totodată se vor oferi statistici privind securitatea şi sănătatea în muncă şi se vor discuta soluţiile posibile pentru protejarea angajaţiilor şi susţinerea companiilor angajatoare.

Printre cei invitaţi să dezbată această Campanie nouă EU OSHA, se numără atât medici, precum Dr. Carmen Bușneag, Secretar Național ICOH-România, Medic de Medicina Muncii, cât şi reprezentanţi din partea EU OSHA precum Tim Tregenza, Network and Internaţional Relations Manager EU-OSHA şi cercetători, precum Raluca Stepa, Şef Laborator “Riscuri Chimice şi Biologice” la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru proiecţia muncii “Alexandru Darabont” INCDPM. Din partea Fundaţiei Romtens va participa şi Simona ȘTEFĂNESCU, Manager de proiect, Fundația Romtens, Biroul Național de contact ENWHP-România care va prezenta invitaţilor câteva cursuri de formare în managementul substanțelor chimice, dedicate atât utilizatorilor intermediari, cât şi celor finali.

Agenda zilei va fi structurată în 3 părți: o conferință de presă la ora 11:00 (susţinută în sala “Rondă”) și două sesiuni de prezentări ce promit să puncteze clar tematica Campaniei lansate şi focusul din perioada 2018-2019 al agenţiei EU OSHA. În cadrul pauzei de prânz, invitaţii vor avea ocazia de a discuta subiectele zilei şi de a vizualiza o serie de filme de animaţie pe tematica evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *