Ethereum vs. Ethereum Classic. Care e povestea acestei separari ireversibile?

poza picksie.info - Cryptocoin

Cu toate ca se discuta in general despre o singura platforma si o singura moneda virtuala denumita Ethereum (ETH) in realitate exista doua tipuri: Classic (ETC) si Ethereum simplu. La inceput, intr-adevar, a fost un singur Ethereum. De atunci 50 de milioane de dolari, ca valoare, au fost furati de hackeri, de aici si diviziunea si doua tabere aparute din senin. In mare ambele tipuri sunt platforme pe care diverse aplicatii se pot dezvolta, se pot construi. La baza ethereum se afla smart contract-uri, care sunt stocate in blockchain, fiind executate cand anumite conditii sunt intrunite. Controlul lor este facut cu ajutorul Blockchain, in esenta smart contract-urile conduc intreg ecosistemul Ethereum.

Momentul in care Ethereum Classic s-a nascut si ruptura a avut loc a inceput cu DAO, organizatie cunoscuta sub numele de Descentralized Autonomous Organization. Ea isi dorea sa sprijine financiar aplicatii descentralizate construite pe infrastructura ecosistemului Ethereum. Practic DAO ajunsese sa controleze care aplicatii primesc bani pentru dezvoltare. Cei care nu mai doreau sa mai contribuie cu bani puteau iesi din DAO printr-o usita numita Split Function, oamenii primeau inapoi etherii investiti si puteau sa isi faca un Child DAO, o versiune mai mica de DAO. Din cauza vulnerabilitatii mari lasate de acest sistem DAO a avut de suferit.

La un moment dat, prin iunie 2016 s-au furat vreo 50 de milioane de dolari Etheri. Pentru ca s-a descoperit ca DAO a fost compromis prea usor s-a incercat gasirea unei solutii pentru a stopa blockchain-ul ethereum si a reface sistemul cumva. Noul sistem si blockchain este ETH-ul de astazi, vechiul blockchain si sistemul initial este ETC-ul. ETH-ul este practic ca o companie software care vrea sa creasca si s-ar putea sa aiba mai mare castig de cauza in viitor. Liderii ETH si comunitatea din jurul sau sunt mult mai „publici” decat cei din lumea ETC. ETH are

Decizia si ruptura au fost corecte, astazi ambele entitati isi va de treaba, Ethereum, care poate fi vandut si cumparat si cu ajutorul CryptoCoin.pro, isi va continua lupta, alaturi de Ethereum Classic de a castiga suprematia. Platforma CryptoCoin.pro va da ocazia sa vedeti cum au loc tranzactiile cu ETH si sa puteti profita de pe urma lor, pe site sunt disponibile informatii despre curs sau despre tarife, cursul e garantat 24 de ore si autentificarea in doi pasi va garanteaza siguranta informatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *