Analko Aluminium Industry – despre avantajele debitarii cu laser

 

Analko Aluminium Industry este cea mai buna companie de pe piata din Romania, care activeaza in domeniul confectii metalice. Astazi, avantajele debitarii cu laser provin de expertii in domeniu, si sunt concluziile trase dupa foarte multi ani de experienta. Lista de servicii Analko include mai multe tipuri de debitare table si taieri astfel incat, ei sunt cei mai in masura sa ne prezinte toate detaliile despre acest procedeu.

COLORAT 222

 

Principiul de baza al masinii de taiat cu laser pentru tabla este utilizarea unui fascicul laser cu putere mare si cu densitate concentrata pentru a sectiona suprafata tablei. In momentul taierii caldura este mult mai mare decat puterea materialului reflectorizant al fasciculului de intrare si partea de difuzie conductiva, iar materialul este incalzit foarte rapid la temperatura de vaporizare  / evaporare pentru a forma gauri. Pe masura ce fasciculul se deplaseaza in raport cu materialul, gaurile continue sunt formate printr-o fanta ingusta, apoi gazul de inalta presiune urmeaza linia creata.

COLORAT 45654654

Alegerea materialului pentru procesul de taiere tabla depinde de grosimea materialului ce urmeaza a fi taiat. In functie de natura principiilor, procesul de taiere cu laser este, in general, impartit in trei tipuri: taierea prin gazeificare, taierea prin fuziune si taierea cu flux de oxid de topire. Taierea prin gazeificare se bazeaza pe vaporizarea laser a materialului care va fi vaporizat instantaneu. Tehnica este utilizata pentru taierea unor materiale care nu sunt topite, cum ar fi lemnul, materialele plastice, ceramica etc. De obicei nu se utilizeaza la taierea foilor metalice. Taierea prin fuziune folosind un dispozitiv de taiere cu laser topeste mai intai materialul, apoi cu gazul auxiliar (de obicei, un gaz inert) pentru este suflata zgura. Se foloseste pentru materialele care nu pot reactiona exoterm cu oxigenul, cum ar fi aluminiul. Taierea prin flux de aer sau alti reactivi implica faptul ca materialul este aprins prin iradiere cu laser, reactie exoterma intensa cu oxigenul, in timp ce efectul de curatare a fluxului de oxigen are efect asupra inciziei, sufla oxidul topit prin ardere. Taierea cu oxigen, utilizata in principal pentru taierea otelului, este cea mai raspandita metoda de taiere si prelucrare.

Procesul de debitare CNCeste unul la fel de des utilizat deoarece implica operatiuni rapide si precise, cu ajutorul programelor speciale.

DGDYRT55Y756756

Masina de taiat cu laser are avantaje semnificative:

  • Taietura cu laser este ingusta si relativ neteda fara colturi rotunjite, zona afectata de caldura, stresul termic si deformarea termica fiind mici.
  • Viteza de taiere a masinii de taiat cu laser este mare.
  • Masina de debitat cu laser de inalta eficienta asigura prelucrarea fara contact, fara forta de impact atunci cand nu exista instrument de perforare mecanica, si nu exista fenomenul de uzura a materialului motiv pentru care nu necesita o prelucrare ulterioara.
  • Taierea cu laser este un proces flexibil, fara scule si matrite, care combinat cu tehnologia CADCAM, poate  taia orice forma si dimensiune a tablei.

Analko Aluminium Industry a urcat rapid in topul celor mai bune firme apartinand domeniului confectii metalice din Romania, si ofera cele mai bune servicii de taiere, sudare, asamblare si nu numai, de pe piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *