Criterii de care sa tii cont atunci cand achizitionezi o motopompa

Motopompa este unul dintre utilajele ce nu trebuie sa lipseasca unei persoane ce sta la casa si care are imprejurul casei pamant pe care doreste sa cultive diverse plante si legume. Pentru a le putea uda asa cum se cuvine este nevoie de utilizarea unei motopompe. Avand in vedere ca pe piata de profil se gasesc foarte multe modele de motopompe, iata care sunt cele mai importante criterii de care trebuie tinut cont in momentul in care se achizitioneaza o motopompa astfel incat sa te bucuri de avantajele oferite de catre aceasta.

Adancimea de la care este extrasa apa este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza o motopompa. In functie de acest criteriu pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de motopompe:

  • Motopompa centrifugala, aceasta permite extragerea apei de la o adancime de 9-10 m.
  • Motopompa cu ejector, acest tip de motopompa este utilizata in cazul in care extragerea apei se face de la o adancime mai mare de 15 m.

Debitul pe care vrei sa il aiba motopompa este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza o motopompa. Pentru a achizitiona o motopompa al carui debit sa te multumeasca, gandeste-te foarte bine la ce activitati doresti sa utilizezi respectiva motopompa.

Un alt criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul achizitionarii unei motopompe este modul de functionare a motorului acesteia. In functie de acest aspect pot fi achizitionate motopompe cu motor electric, ce se alimenteaza de la o sursa de energie electrica si motopompe cu motor termic, ce poate fi alimentat cu benzina sau motorina.

In concluzie, pentru a fi cu adevarat multumit de achizitia facuta, gandeste-te foarte bine in ce activitati vrei sa utilizezi motopompa si achizitioneaz-o pe cea care iti satisface cel mai bine nevoile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *