Cum functioneaza clocitoarele cu intoarcere automata

Daca te-ai interesat pana acum de incubatia oualor trebuie sa stii ca pentru derularea in conditii optime a acestui proces este nevoie de intoarcerea oualor. Astfel ca, in acest sens exista pe piata dispozitive care evita intoarcerea manuala a oualor si faciliteaza acest proces. Acestea sunt clocitoarele cu intoarcere automata care ii ajuta foarte mult pe gospodarii care investesc timp si resurse importante in incubatia oualor. Atunci cand vorbim de o cantitate foarte mare de oua, intoarcerea manuala este aproape imposibila.

Ce stim despre clocitoarele cu intoarcere automata? Practic, aceste dispozitive sunt create cu scopul de a ajuta dezvoltarea embrionului. Pentru rezultate eficiente este necesara uniformizarea temperaturii si a umiditatii pe intreaga suprafata a oului. Daca nu se realizeaza acest lucru apare riscul lipirii embrionului de coaja, ceea ce inseamna un esec, iar embrionul este compromis.

Pentru evitarea acestor situatii intoarcerea oulor este absolut necesara. Aceasta activitate poate sa se realizeze manual sau in mod automat cu ajutorul acestor clocitoare cu intoarcere automata. Primul pas constituie marcarea oulor printr-un semn distinctiv atat pe o parte, cat si pe alta pentru a se asigura intoarcerea fiecarui ou in parte. Se ridica carcasa superioara, iar ouale asezate cu varful in jos in spatiile speciale din dispozitiv vor fi intoarse automat prin rotirea cheitei care se afla in exteriorul carcasei. Rotirea se face spre stanga sau spre dreapta, urmand ca incubatorul sa fie inchis in mod ermetic.

Manual, rotirea oualor se va face de doua ori pe zi, iar in cazul dispozitivelor cu intoarcere automata de trei ori pe zi atat in partea stanga cat si in partea dreapta. Este extrem de important de retinut faptul ca in ultimele trei zile de incubare ouale nu se mai intorc deoarece puii sunt deja dezvoltati si pregatiti pentru a-si alege pozitia de ciocnire. Daca ouale se intorc in ultimele trei zile puii vor muri.

In magazinul Micul Meserias gasesti clocitoare cu intoarcere automata de mai multe tipuri in functie de necesitatile si conditiile tale. Alege-l pe cel mai potrivit pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *