Beneficii mai putin cunoscute ale uleiului de canabis

Uleiul de canabis este o substanta vascoasa si foarte concentrata, derivata din planta de canabis. Acest ulei se obtine printr-un proces de extractie solventa, rezultand 3-5 grame de ulei la fiecare 30 de grame de flori.
Uleiul de canabis a devenit foarte popular in ultimii ani, datorita proprietatilor sale. Aceasta substanta are abilitatea de a reduce anxietatea si stresul, de a stimula apetitul si a optimiza digestia, de a imbunatati calitatea somnului, de a proteja pielea, de a intari sanatatea inimii si de a reduce durerea. Ba mai mult, exista si voci care sustin ca uleiul de canabis ar putea preveni anumite tipuri de cancer.

Uleiul de canabis este unul dintre cele mai neobisnuite uleiuri, din cauza plantei din care este obtinut. Reputatia de substantei din care este produs a complicat relatia dintre consumatorii de ulei de canabis si autoritati. Cu toate acestea, substanta este considerata una dintre cele mai eficiente pentru ameliorarea anumitor afectiuni si boli. Marele avantaj al uleiului de canabis este ca nu contine THC si nu are efecte psihoactive, asadar, poate fi consumat in siguranta si este 100% legal.

Iata mai jos principalele sale beneficii:

1. Amelioreaza durerea. Uleiul de canabis este recomandat persoanelor care sufera de dureri cronice, de stari de inflamatie sau chiar in cazul unor urgente medicale. Bolnavii de cancer apeleaza la aceasta substanta in situatia in care durerile provocate de chimioterapie sau de boala in sine devin insuportabile.

2. Imbunatateste calitatea somnului. Uleiul de canabis face minuni pentru cei care sufera de insomnii. Acesta relaxeaza mintea si corpul si scade ritmul cardiac, lucruri care duc la un somn odihnitor.

3. Reduce stresul si anxietatea. Compusii naturali din canabis contribuie la eliberarea hormonilor de placere, reducand stresul, relaxand mintea si inducand o stare de calm. De altfel, aceasta este una dintre cele mai cunoscute utilizari ale uleiului de canabis.

4. Reduce migrenele si durerile de cap. Aplicarea uleiului de canabis la tample sau pe punctul de intensitate maxima a durerii de cap sau migrenei poate duce la ameliorarea acestora in mod eficient. Tocmai din acest motiv, multi oameni solicita eliberarea unei retete pentru ulei de canabis.

5. Stimuleaza pofta de mancare. Uleiul de canabis poate regla apetitul si poate induce foamea, stimuland in acelasi timp sistemul digestiv, pentru a functiona intr-un ritm mai accelerat. Acest lucru poate fi de ajutor celor care se refac dupa o boala sau un accident grav.

6. Protejeaza pielea. Compusii puternici din uleiul de canabis isi dovedesc eficienta si in ceea ce priveste protectia pielii. Aceasta substanta stimuleaza exfolierea pielii si accelereaza regenerarea sa, protejand-o impotriva ridurilor, a eczemelor si a psoriazisului.

7. Intareste sanatatea inimii. Uleiurile volatile din componenta uleiului de canabis stimuleaza procesele antioxidante, curatand colesterolul in exces si ameliorand sanatatea sistemului cardiovascular.

8. Ar preveni cancerul. Tot mai multe studii arata ca ingredientele active din uleiul de canabis ar putea preveni cancerul si ar putea chiar reduce dimensiunea tumorilor, insa acest subiect este inca unul controversat si trebuiesc realizate mai multe teste.

Trebuie precizat ca, pe langa aplicatiile medicinale extinse ale uleiului de canabis, aceasta substanta se mai foloseste in nenumarate alte produse, precum sapunuri, parfumuri sau lumanari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *