Ciubarul din lemn, o piscina rustica pentru gradina ta

Ciubarul sau hot tub-ul isi are originile in Japonia, unde baia intr-o cada de lemn cu apa fierbinte este un ritual care purifica organismul si asigura o energizare totala, cu efect de revitalizare a tuturor grupelor de muschi.
Saune si ciubare din lemn
Saune si ciubare din lemn
Medicii japonezi sustin ca aceasta practica constituie o resursa medicala foarte eficienta care stimuleaza activitatea principalelor organe vitale. Femeile sunt cele mai incantate de aceasta hidroterapie in Hot Tub-uri care este un inlocuitor minunat al peeling-ului, diminueaza ridurile si ajuta la scaderea in greutate. Acestea sunt doar cateva argumente care sustin popularitatea acestor hot tub-uri in intreaga lume.

In Romania, sauna din lemn poarta si denumirea de ciubar si ofera un loc de relaxare perfect dupa o zi istovitoare. Acesta poate fi amplasat in interiorul gradinii pentru ca toti membrii sa se poata bucura de rasfatul provenit din imbaierea in aer liber. Spre deosebire de o cada obisnuita, ciubarul poate fi folosit de un numar mai mare de persoane in acelasi timp.

Hot tub-ul instituie o atmosfera relaxanta si ofera posibilitatea de a va refugia intr-un cadru intim si linistitor dupa o zi lunga si obositoare. Bazinul cu apa fierbinte poate fi folosit indiferent de anotimp sau de temperaturile vremii. In zilele toride de vara, in cele ploioase sau friguroase din an, va puteti bucura de un rasfat total, admirand natura cu surprizele ei.

Un ciubar este construit dintr-un lemn rezistent sau din fibra de sticla si poate avea diferite dimensiuni, in functie de dorintele cumparatorilor. Forma lui este circulara si ofera conditiile propice pentru relaxare, tratament si clipe de neuitat. Spre deosebire de cele realizate din lemn, ciubarele din fibra de sticla sunt mult mai usor de intretinut si se pastreaza intr-o stare foarte buna o perioada lunga de timp. Exista o multime de modele, supraterane, subterane, create in functie de numarul de persoane care il pot utiliza si de design-ul gradinii.

Apa din ciubar este incalzita cu ajutorul unei sobe instalate in interiorul acestuia sau in exterior. Timpul de incalzire al apei este direct influentat de tipul de combustibil folosit. Pentru un rezultat rapid si puternic, este indicata utilizarea unui lemn de foc uscat, cu continut de rasina scazut. In acest fel procesul de ardere este mult mai intens si apa este incalzita mult mai rapid. Dimensiunea ciubarului si temperatura initiala a apei contribuie, de asemenea, la acest proces de incalzire. Temperatura recomandata pentru baie este de 37-38 °C.

In ceea ce priveste igienizarea unui ciubar lemn, tinand cont de faptul ca apa se reutilizeaza, metodele sunt similare cu cele folosite in cazul unei piscine. In anotimpul rece se recomanda utilizarea de apa sarata care previne inghetarea si va permite sa va bucurati de o experienta unica in mijlocul propriei gradini.

Un ciubar poate fi insotit de numeroase accesorii care sporesc gradul de confort al utilizatorilor. O bancuta interioara sau un suport pentru pahare aduc un plus de lejeritate si comoditate. Acesta este o investitie demna de luat in calcul care aduce liniste si echilibru organismului si imbunatateste starea de psihic.

Ciubarul este locul perfect unde membri familiei sau prietenii isi dau intalnire. Acesta completeaza perfect decorul gradinii si ofera un spatiu al placerii si al relaxarii, indragit de intreaga familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *