Radeon FreeSync™ 2 aduce gaming HDR pe ecrane de ultimă generație

— În combinație cu suport Low Framerate Compensation, AMD supra-alimentează ecranele FreeSync de ultimă generație —

 

București, Romania — 4 Ianuarie 2017 — AMD (NASDAQ: AMD) a anunțat lansarea tehnologiei Radeon FreeSync™ 2, o etapă majoră în evoluția gameplay-ului cursiv și a integrității avansate a pixelilor, disponibilă consumatorilor în prima jumătate a acestui an.

Monitoarele certificate FreeSync™ 2 vor beneficia de o latență redusă, pixeli cu luminozitate ridicată, niveluri de negru excelente, și un gamut de culoare extins pentru afișarea de conținut High Dynamic Range (HDR). In plus, toate monitoarele FreeSync™ 2 vor avea support Low Framerate Compensation (LFC). Cu tehnologia Radeon FreeSync™ 2 gamerii se pot bucura de o experiență completă plug-and-play HDR, fără a mai fi necesare ajustări în setările monitorului sau ale aplicației.

“Gamerii și-au spus părerea transformând tehnologia FreeSync™ într-o alegere covârșitoare, un standard al industriei pentru gaming cursiv, fără efect stutter,” a spus Scott Herkelman, vicepreședinte și manager general al diviziei de gaming, Radeon Technologies Group, AMD. “Radeon FreeSync™ 2 este prima tehnologie care combină suportul HDR și rate de refresh dinamice, într-o manieră integrată ce îmbunătățește automat calitatea gamingului.”

Formatele actuale de transport HDR au fost create pentru afișarea filmelor pe televizor, foartă multă informație fiind procesată de ecran, această practică ducând de multe ori la generarea de latențe mari atunci când erau rulate jocuri PC. Noul API AMD pentru FreeSync™ 2 oferă o alternativă cu latențe reduse care transferă procesarea de la display la procesorul grafic Radeon™. Tehnologia Radeon FreeSync™ 2 asigură de doua ori mai multă luminozitate și culoare în spectrul sRGB.

FreeSync™ și FreeSync 2 vor co-exista pe o varietate extinsă de ecrane pentru gameri. Toate plăcile grafice compatibile FreeSync vor avea suport si pentru FreeSync™ 2, inclusiv seria Radeon™ RX cu arhitectură Polaris care oferă suport și pentru DisplayPort HBR3 și susține rezoluții UltraHD la peste 60Hz.

 

Resurse

Aflați mai multe despre tehnologia FreeSync™ 2 aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *